Letartóztatták az öngyilkosságra buzdító „játék” szervezőjét

Startlap - Startlap
A rendőrség szerint több mint 130 gyerek halálát okozta a „Kék Bálna”.

Elkapták Nyikita Nearonovot, a „Kék Bálna” egyik szervezőjét, és Cseljabinszkban letartóztatták. A rendkívül veszélyes „játék” a hírek szerint több mint 130 gyerek haláláért felelős. A 22 éves Nyikita Nearonov állítólag tíz tinédzser öngyilkosságát segítette elő – írja a blikk.hu.

Az Oroszországból induló, ám a szomszédos országokban is elterjedő szórakozás 2015 óta van jelen. A tagok toborzása a Facebookhoz hasonló orosz közösségi oldalon, a VKontaktén kezdődött el, onnan csábították el a fiatalokat kívülről láthatatlan csoportokba, amelyekben veszélyes kihívásoknak kellett megfelelniük, amelynek az utolsó lépése az öngyilkosság volt.

Az egészet a 26 éves Ilja Szidorov találta ki, őt már tavaly letartóztatták, csakhogy a program így is számos áldozatot követel, így a rendőrség mindent megtesz, hogy a többi aktív vezetőt is elkapják.

Az országban egyébként is magas az öngyilkosságok száma a fiatalok körében, 2013-ban például 461-en vetettek sajátkezűleg véget az életüknek. Ennél többen csak Kazahsztánban és Fehéroroszországban.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb haláleset a Mammutban: egy 36 éves férfi zuhant a mélybe

képcím

Kiterjesztett elrettentésről állapodott meg Szöul és Washington

képcím

SegítőPont nyílt a Mammutban, miután júliusban öngyilkos lett...