Lesz dugódíj Budapesten

Startlap - Startlap
Ezt a főpolgármester-helyettes közölte. Hírösszefoglaló.

Be fogják vezetni a dugódíjat

A témáról a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes nyilatkozott, a részletekért ide kattints.

Matolcsy György alapítványa meglepte magát egy 9,4 milliós faliszőnyeggel

A Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány szerződési listájáról derült fény a vásárlásra, amelynek tárgya a Kossuth-díjas textiltervező és gobelinművész, Hager Ritta Remény című alkotása. A Matolcsy György vezette szervezetnek nem ez volt az utóbbi években az egyetlen figyelemreméltó költése. Az alapítvány elárulta, ki döntött a vételről, és miért tartják indokoltnak. Részletek itt.

A kormány szerint a jobb fizetés miatt veszik ki a szakképzésben dolgozókat a közalkalmazotti státuszból, a szakszervezet elnöke viszont azt mondja: nagyon csúnyán kiszúrtak velük

Kedden megszavazták az Innovációs és Technológiai Minisztérium törvénymódosítási javaslatát, amelynek értelmében a szakképzésben dolgozó tanárok kikerülnek a közalkalmazotti törvény hatálya alól. A minisztérium jobb fizetésekről beszél, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont erkölcstelenségről és cinizmusról. Kinek lehet igaza?

Nem csak a Katona József Színház értintett a zaklatási ügyben

A színház kedden közleményben jelezte, hogy az egyik szerződéses munkatárs többször zaklatta a dolgozókat, ami a vezetőség tudomására jutott. A sajtó értesülései szerint ugyanakkor más intézmények is érintettek.

Egyre jobban nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma, még a vasúti közlekedést is sűríteni kell

Rendőrőrssé alakítják Adolf Hitler szülőházát

Fotó: Hulton Archive/Getty Images

Az ausztriai Braunau am Innben lévő épülettel évtizedeken át csak gond volt. Erről, valamint arról, miért éppen rendőrségi célra használják majd ezentúl Hitler egykori otthonát, erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

A német Zöldek frakcióvezetője szerint is a kormányokat megkerülve kéne a nagyvárosoknak biztosítani az EU-s pénzeket

Karácsony Gergely a Városházán látta vendégül Katrin Göring-Eckardt frakcióvezetőt, akivel klímavédelemről, zöld fejlesztésekről, az uniós források közvetlen lehívásának bővítéséről, valamint a korrupció elleni küzdelemről is tárgyaltak. Ha érdekel, mi hangzott el a találkozón, akkor ezt a cikket nézd meg.

Három magyar kastélyt is egyedülálló díjjal jutalmaztak Bécsben

Három kastélyszálló részesült az elismerésben, amelyeket ide kattintva ismerhetsz meg.

Fokozott minisztériumi ellenőrzést kapnak a webáruházak az év végén, és egy vásárlási kisokos is készült

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT Laboratóriuma a rendszeres ellenőrzésekkel már eddig is jelentősen visszaszorította a jogsértéseket. A mostani akcióról, valamint a vásárlókat segítő kereskedelmi tájékoztatóról ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Vajon kisüt a nap a hétvégére?

A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Így kritizálta Matolcsy beszédét az ellenzék

képcím

Matolcsy keményen bírálta az Orbán-kormányt: "már a szankciók...