92 éves nő lelőtte a saját fiát, mert nem akart otthonba menni

Startlap - Startlap
Az amerikai nő 92 évesen vette kézbe a gyilkos fegyvert.

A gyilkosság nem ismer határokat, az Egyesült Államokban ugyanis egy 92 éves amerikai nő lőtte le 72 éves fiát, amiért nyugdíjas otthonba akarta küldeni – írja a BBC.

Anna Mae Blessing, a gyilkosság vádlottja azt hajtogatta, hogy „elvetted az életem, ezért én is elveszem a tied”. A nőt arizonai otthonából – ahol fiával és az ő barátnőjével éltek együtt – vitték a rendőrségre. Az asszony elmondta a rendőröknek, hogy még az öngyilkossággal is megpróbálkozott.

Az eset Phoenix városától nem messze fekvő Fountain Hills településen történt. Az idős nő fia megpróbálta rávenni anyját, hogy költözzön egy idősgondozó otthonba, mert állítása szerint egyre nehezebb volt együtt élni vele.

Az asszony két lőfegyvert rejtett a ruhája alá, majd egy vita után a fiára támadt vele a hálószobájában. A férfival két lövedék végzett, egyik a nyakán, másik az állán találta el. Ezt követően a férfi barátnőjével is végezni akart, de neki sikerült elvennie előbb az egyik, majd a másik pisztolyt is az idős nőtől, majd elmenekült, és hívta a rendőrséget.

A rendőrök Anna Mae Blessinget a foteljében ülve találták meg. A nő később azt mondta, megérdemli, hogy örökre elaltassák cselekedetéért.

Az asszonyt előre megfontolt szándékból elkövetett emberöléssel vádolják, az óvadékot pedig 500 000 dollárban, átszámítva körülbelül 140 millió forintban állapították meg.

Fotó: Maricopa County Sheriff’s Office

Ez is érdekelhet

képcím

"Mindörökre összetartozunk" - Bagdy Emőke interjút adott fia...

képcím

Holtan találták meg a szentesi emberölés feltételezett...

képcím

Öt nőt öltek meg Bécsben egy nap alatt - A hét hírei képekben