Látogatási tilalmat rendeltek el a Jánosban, a kecskeméti és az egri kórházban

Startlap - Startlap
Az új fertőzöttek hazai száma több hónapos rekordot döntött. Esti hírösszefoglaló.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Jánosban, a kecskeméti és az egri kórházban

A szigorítás az egri Markhot Ferenc Kórházban és a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban szombattól lép érvénybe, a fővárosi Szent János Kórházban pedig péntektől. Nem véletlenül döntöttek így, az új fertőzöttek hazai száma több hónapos rekordot döntöttBővebben.

Új határátlépési szabályok jönnek szeptember elsejétől

A hírt Gulyás Gergely jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. A külföldiek előtt szinte teljesen lezárják a határokat, a hazatérő magyarokra két hét karantén vár. Mit jelent ez majd a gyakorlatban? Innen megtudhatod. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyebek mellett a tanévnyitó ünnepségek sorsáról, a maszkviselés fokozott ellenőrzéséről, a Szuperkupa-döntőről, saját koronavírustesztjeiről, Szijjártó Péter luxusnyaralásáról, valamint arról is nyilatkozott, várható-e kijárási korlátozás.

Egyetlen olyan nap volt, amikor több új koronás beteget regisztráltak, mint az elmúlt 24 órában

Aggasztóan sok újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A friss, hivatalos hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Tagadják, hogy ember nagyságú kőtömb esett le a Puskás Aréna homlokzatról, miközben vannak róla fotók

A sajtó birtokába kerültek fotókon látszik a már leesett, a helyszínről elszállított jókora kőtömb, valamint az is, hogy honnan zuhant le. A Nemzeti Sportközpontok tagadja, hogy ezért, de már zajlik a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálata, illetve javítása. Fotók és további részletek itt.

Lázár János: Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg

Lázár János beszédet mond a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Miután csütörtökön kiderült, hogy az A-Z Produkció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. kérelme alapján egy végrehajtó százmilliókat emelt le a Magyar Tenisz Szövetség számláiról, a magyar sportéletben ritkaságszámba menő esetre a szövetség frissen megválasztott elnöke, Lázár János szokatlanul kemény közleményben reagált. Az írást ebben a cikkben olvashatod el teljes terjedelmében.

A Thalia színházat is lezárhatták egy fertőzött miatt

Az értesülések szerint a fővárosi társulat egyik tagjának koronavírustesztje pozitív eredményt adott. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Holtan találtak rá a külföldi diákra, aki pár napja tűnt el Budapesten

A fiú 29 éves volt. Halálának tragikus körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Újabb három fővárosi idősotthont zártak le

A Pesti úti után az önkormányzat további három idősotthonban rendelt el látogatási tilalmat, és egyéb megelőző lépéseket is tesznek. Az érintett intézményekről, az intézkedés okairól és részleteiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A kormány írásban figyelmeztette a szülőket és a tanárokat

Diákok távoznak, miután átvették tankönyveiket a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2020. augusztus 28-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormány egy hosszú levélben hívja fel a szülők, tanárok, diákok figyelmét a járvány második hulláma, illetve az iskolakezdés miatti fokozott felelősségre. Érdekel, miről szól az írás? Akkor ezt a cikket olvasd el.

A lopás közben videóra vett újpesti betörő azt állítja, az anyjának vitte a 100 ezer forint értékű művirágot

Az eset a négynapos hétvégén történt. A 27 éves Cs. Dániel azt mondja, nagyon megbánta a tettét. A rablásról készült felvételt és a további információkat az ügyről ide kattintva nézegetheted.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergelyt megműtötték

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Kormányinfó: Orbán Viktor a sajtóból értesült a kegyelmi...