Kvíz: csak egy igazi utazó tudja, mit jelentenek ezek a szavak

Startlap - Startlap
A gyakorlott turisták szinte garantáltan 10-ből 10 pontot gyűjtenek majd, a többieknek viszont küzdelmes lehet néhány kérdés megválaszolása. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Kvíz: csak egy igazi utazó tudja, mit jelentenek ezek a szavak

Vasárnapi kvízünkben ezúttal olyan kifejezésekre kérdezünk rá, amelyekkel a mindennapi életünk során alapvetően nem találkozunk, kivéve akkor, ha elutazunk valahova. Íme a kvíz.

Endrei Judit: Nem kedvelem a rongyrázós stílust

A műsorvezető közel hetvenévesen is aktív utazó, évek óta testvérével, Erikával járja a világot. A kíváncsi tekintetek ellenére ismert emberként is bevállalta, hogy egy egész turistacsoporttal induljon el egy közös nyaralásra. Endrei Judit törökországi kalandjairól ebben a cikkben írnak, illetve találsz képeket.

Horváth Gréta: A párom mellett nagybetűs nő lehetek

Visszakaptam a testem, ezáltal önmagam, rendbe jött az egészségem, és nagy végre megbékéltem a tükörrel is

– mondja Horváth, akinek továbbra sem tökéletes a teste, műtétet viszont nem akar. Párkapcsolatáról szuperlatívuszokban nyilatkozik. Részletek.

Béres Alexandra 46 évesen is elképesztő formában van

A fitneszedző, aki a napokban azzal került a hírekbe, hogy őt gyanúsítják a Schobert Norbit és családját gyalázó Facebook-oldal működtetésével, már 18 évesen fitnesz magyar bajnok volt. Béres Alexandra nemcsak karrierjét, hanem családi életét tekintve is sikeres, immár 26 éve él házasságban férjével, és két gyermek édesanyja. Bővebben.

Amerika kedvence, aki válásukkal tette igazi sztárrá Donald Trumpot: Ivana Trump kalandos élete

Joe McNally/Contributor/Getty Images

Amikor rosszul teljesítettem az iskolában, apám kivett onnan, és munkát szerzett nekem a cipőgyárban. Három hét után könyörögtem neki, hogy adjon még egy esélyt, hogy jó tanuló legyek. Megtanultam, hogy a fegyelem elengedhetetlen ahhoz, hogy bármit is elérjünk az életben

– nyilatkozta egyszer Donald Trump első felesége, Ivana Zelníčková gyermekkoráról, és ez az idézet sok mindent elárul róla és élete későbbi alakulásáról. Az asszony, aki egy osztrák síelővel kötött érdekházasság révén jutott ki a Szovjetunióból, rossz véleménnyel volt a bevándorlókról, dollármilliomos férje mellett is dolgozó nő akart lenni, és válása akkorát szólt a sajtóban, amire Elizabeth Taylor és Richard Burton óta nem volt példa. Botrányoktól hangos szakításuk ellenére élete végéig egykori férje támasza maradt. A két héttel ezelőtt, 73 évesen elhunyt Ivana Trump különleges történetét ebből a cikkből ismerheted meg.

Köllő Babett: Ha valaki azért ismert, mert egy ismert embernek a párja, az nekem sosem teljesítmény

Köllő a TV2 képernyőjén mesélt karrierje építéséről, amelyet már 15 évesen elkezdett, ugyanakkor nehézségei miatt többször gondolkozott azon, hogy feladja az álmát. Bővebben.

Polgár Árpád elmesélte, hogyan veszítette el a szüzességét: “Nekem a Balaton nagyon sok mindent adott…”

A Polgár család télen Floridában, nyáron a tihanyi nyaralóban tölti idejét. Polgár Tünde férje ennek kapcsán fejtegette a Mokkában balatoni élményeit, olyan intim részletekkel, amelyekre nem biztos, hogy mindenki kíváncsi volt. Videó.

Hajdú Péter: A világ legjobb dolga édesapának lenni, és ma már minden gond nélkül mondok le egy baráti programot vagy egy közös bulit

Hadjú legkisebb gyermeke születésekor többször beszélt arról, hogy ezúttal szeretne több időt otthon tölteni, de továbbra is kihívást jelent számára, hogy leküzdje munkamániáját. Hajdú Péter apai örömeiről és családi életéről erre a linkre kattintva olvashatsz.

L.L. Junior fél óra alatt szervezte meg kisfia keresztelőjét: “Sokan azt gondolják, pedig nem a pénz dominált”

press.tv2.hu/TV2

Körtvélyessy Kinga még fotózni is elfelejtett Lili nagy eseményén, amit addig halogattak, hogy L.L. Junior végül hirtelen felindulásból szervezkedett.

Nekem is meg kell tanulnom, amit ő egy ideje már mondogat, minden napra úgy kell tekinteni, mint egy új lehetőségre

– fogalmazott az édesanya. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Pál Dénes csapatépítővé alakította lakodalmát

Az énekes és Klátyik Heni már kilenc éve vannak együtt, közös gyermekük is született, az esküvő ideje viszont csak idén jött el. Először meg akartak szökni, hogy kettesben mondják ki a boldogító igent, végül egy különleges hangulatú, vidéki lakodalmat kerekítettek, ahol a speciális programoknak köszönhetően néhány óra alatt “egyetlen, hatalmas baráti körré vált” a vendégsereg. Fotók és további részletek itt.

(Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: régi idők legendás bemondói - mindenkit ismersz?

képcím

Kvíz: minden tudsz a 2024. júniusi választásokról?

képcím

Kvíz: mindent tudsz a kínai elnök látogatásáról?