Kultúrközpontot varázsolnak nyárra Óbudából

Idén is várja a látogatókat az Óbudai Nyár rendezvénysorozat június 15. és augusztus 31. között, koncertekkel, kiállításokkal, színházi estekkel, kertmozival és gyermek programokkal.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-18 13:58

Forrás: Óbudai nyár

Idén immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Óbudán a harmadik kerületben a hagyományos nyári programsorozatot. Több mint egy tucat helyszínen, így többek közt a Fő téren, a Kobuci kertben, az Aquincumi Múzeumban, és az ÓKK San Marco Galériában is színes programokkal készülnek a szervezők.

A teljesség igénye nélkül a koncertek között meghallgathatjuk az Alma együttest, a Hot Jazz Band-et, a Budapest Jazz Orchestrát, és Szikora Robert és az R-GO-t is.

Számos érdekes kiállítás közül válogathatunk, így megnézhetjük a Templomok a talpunk alatt nevű szabadtéri kiállítást, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény állandó kiállítását, vagy Villamosok Óbudán című fotókiállítást is június 25-ig.

A Kobuci kertben, és a Csobánka téren esténként filmvetítés lesz, a hangulatos kertmoziban egy finom rozéval a kezünkben egészen másfajta élményre számíthatunk, mintha a kanapén ülve néznék kedvenc filmünket.

Az Aquincumi múzeumban pedig olyan érdekes programokkal készülnek, mint a Hozd el magaddal a nagyit vagy a papit, ahol pár száz forintnyi belépőjegy áráért (nagyszülőknek 600 Ft/fő, unokáknak 300 Ft/fő) az időszaki kiállítások mellett kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Júliusban pedig több alkalommal is (július 5, 7, 8) megtekinthetjük Heinrich Von Kleist: Amphitryon című fantasztikus drámáját, melyben a létezés alapvető kérdésére a ki vagyok én-re keresik a választ.

Végül, de nem utolsó sorban a Fő tér 2 szám alatti Esernyős helyszínen rendezik meg az Óbudai Dizájn Pikniket június 17-én, ahol a tudatos vásárlók, a fiatal alkotók, a tervezői márkák, a század eleji hangulat és a mai design adnak egymásnak randevút. Továbbá itt lesz még szintén az Aqua, Óbuda vizei című fotótárlat, ingyenes koncertek, sőt pezsgő- és rozékóstoló. Utóbbiakon való részvételhez regisztráció szükséges!

 

(forrás)

 

Mai nap hírei

Orbán Viktor: Ma és holnap Brüsszelben védjük a magyarok érdekeit

metropol.hu10 órája

Megnyitották a kiskunhalasi mobil járványkórházat

szeretlekmagyarorszag.hu12 órája

Bomba árat kaptak a Xiaomi új csúcsmobiljai

gsmring.hu15 órája

Szél Bernadett karanténba vonult

budavidek.ezalenyeg.hu15 órája

Eltűnt Koós János özvegye, Dékány Sarolta - Aggódnak a barátok

life.hu16 órája

EP-alelnök: „ki kell éheztetni pénzügyileg” Lengyelországot és Magyarországot

demokrata.hu18 órája

Hugh Jackman felesége reagált férje melegbotrányára

joy.hu18 órája

Szétplasztikázták Olivia Newton-John lányát, már semmi sem eredeti rajta

femcafe.hu19 órája