Kiemelt Hírek 2018. május 23.

Különös információk derültek ki a kaliforniai robbantóról

Startlap Kiemelt Hírek 2018. május 23.
Hallucinációkkal küzdött, krimit írtak róla és előző felesége halála is több mint furcsa.

Bomba robbant múlt kedden a kaliforniai Aliso Viejo városában egy magyar szépségszalonban, a detonációban az üzlet magyar tulajdonosnője, a 48 éves Krajnyák Ildikó meghalt. A robbanás akkora erejű volt, a környékbeli épületeket is megrongálta.

Az asszony exbarátját, Stephen Bealt letartóztatták, miután a házkutatás során közel 60 kilogramm  robbanóanyagot és lőfegyvereket találtak a lakásán.

A férfi családja megpróbálta elérni, hogy igen magas, majdnem 30 millió forintnak megfelelő óvadék ellenében szabadlábra engedjék, de a bíró ezt elutasította, attól tartanak, hogy esetleg megszökne.

Bealről több különös információ is napvilágra került.

A férfi 2004-ben súlyos ólommérgezést szenvedett, minek következtével folyamatosan hallucinációk gyötörték és le is százalékolták mentális betegsége miatt.

A labilis idegrendszerű férfiről mintázták meg egy könyv főhősét, az írónő regényében levő szereplő éppen tömegpusztító fegyverek készítésével foglalkozik.

Itt nem érnek véget a furcsaságot. Beal korábbi felesége meghalt, bútorcipelés közben megcsúszott a lépcsőn, a szekrény pedig rázuhant. Felboncolták, melynek során mérgezésre utaló jeleket találtak a szervezetében. Exférje milliomos lett az életbiztosításának köszönhetően. A bíróságon egymásnak ellentmondó vallomásokat tett, egyszer azt mondta, nem volt ott, máskor pedig, hogy együtt szállították a bútort. Ezek ellenére nem vádolták akkor gyilkossággal.

Az Ildikóval való kapcsolatuk alatt kissé mániákusan viselkedett, rengeteg mindent megosztott akkori kedveséről a közösségi oldalakon. Szakításuk után teljesen összetört, ismerősei szerint más ember lett. Bár hamarosan új barátnője lett, valószínűleg nem tudta feldolgozni az előző kapcsolat végét.

 

Forrás: NBC Los Angeles, ABC7

Keresés az oldalon