Különös felcsúti építményen akadt meg a szeme a német EP-képviselőnek

Startlap - Startlap
Mozgalmas héten van túl Hadházy Ákos és Daniel Freund német EP-képviselő. Orbán Viktor édesapja rendőrt akart hívni rájuk a gánti kőbányánál, Felcsúton a Mészáros Lőrinc cége által felépített "turistaparadicsomot" tekintették meg, Hatvanpusztán pedig az Orbán család épülő majorsága kápráztatta el őket.

“Szerencsés hely az 1700 fős Felcsút. Ez Orbán Viktor otthona. És NAGYON SOK EU-s beruházás érkezik ide. Többek között egy játékvasút és ez a valami” – írta csütörtökön délelőtt a Twitteren Daniel Freund. Az EP-képviselő a felcsúti kisvasút szomszédságában létrehozott csónakázótóról tett közzé egy fotót. Az általa „ez a valami”-nek nevezett építmény pedig a tavon létrehozott mesterséges szigetre vezető, kilátó funkcióval is bíró híd egyik pillére.

 

 

Daniel Freund mozgalmas napokat hagyott maga mögött, ugyanis szerdán elkísérte Hadházy Ákost Gántra, Orbán Viktor édesapjának kiemelkedő nyereséggel működő kőbányájához. A bánya területére nem jutottak be, csupán az autójukból videózták a kőszállító kamionokat, amikor megjelent Orbán Győző. A miniszterelnök édesapja nem mutatkozott be Hadházy kérésére, de felszólította a független országgyűlési képviselőt és társát, hogy távozzanak a helyszínről, különben rendőrt hív. Orbán Győző annyit még hozzátett, hogy csak előzetes egyeztetés után lett volna lehetőség körülnézni a vállalat területén, de ezt a lehetőséget most „elbaszarintották”.

A bányalátogatásról Daniel Freund is beszámolt a Twitteren, az ország legnagyobb nyereséggel működő bányájának nevezve az Orbán családhoz tartozó céget.

 

 

Épül a luxus üvegház

A két politikus később Orbán Viktor apjának hatvanpusztai birtokára is ellátogatott. „Az utolsó simításokat végzik az Orbán-kastélyon Hatvanpusztán, már épül a luxus üvegház is, hamarosan veteményezhet Anikó asszony, lesz primőr tökük. Daniel Freund EP képviselővel megállapítottuk, hogy szerencsére az Orbán családon nem fog a válság, Magyarország előre megy, nem hátra. (A német képviselő amúgy elmesélte, hogy a német kommunista vezető, Honecker utolsó jelmondata is hasonló volt: “Vorwärts immer, rückwärts nimmer!”- Előre mindig, hátra soha) – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, aki fotókat is megosztott az impozáns majorságon zajló építkezésről.

Címlapkép: Daniel Freund / Twitter

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor pénzt ígért a falvaknak - ha meg akarnák írni...

képcím

Magyar Péter kibérli a felcsúti kisvasutat

képcím

Hadházy: Egymilliós szoknyában népszerűsítette saját...