Különleges, megható üzenetet küldött a turistáknak a legnagyobb holland virágoskert

Startlap - Startlap
A Keukenhof a koronavírus miatt otthon rekedt embereket szerette volna felvidítani, és szerintünk sikerült. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Különleges, megható üzenetet küldött a turistáknak a legnagyobb holland virágoskert

A holland Lisse városa mellett található Keukenhof a világ egyik legnagyobb virágoskertje, amelyet évente turisták milliói keresnek fel. Idén azonban a járvány keresztülhúzta az utazási terveket, és így a Keukenhofot sem lehet látogatni. A park dolgozói ezért egy kedves, és nagyon különleges üzenettel lepték meg azokat, akik Hollandiába szerettek volna utazni. Részletek itt.

Tündéri rajzzal kedveskedik az édesanyáknak a Google 

Anyák napja alkalmából a Google készített egy nagyon aranyos rajzot, amit a magyar, a litván, a spanyol, a portugál és a román felhasználók láthatnak vasárnap. Ide kattintva te is megnézheted, miről van szó.

Kövér László szerint a határán vagyunk a demokratikus intézményrendszer teljes tönkretételének 

A házelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban. Kövér László – aki pár nappal korábban kijelentette, hogy “az ellenzék nem a magyar nemzet része” – azt mondja, ennek az az oka, hogy a politikában egymással szemben álló felek nem válogatnak az eszközökben. Kíváncsi vagy, mit mondott pontosan Kövér? Akkor kattints ide.

Egy 18 éves fiút mentettek ki a Dunából a vízirendészek

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az eset szombat este történt Budapesten a Rákóczi hídnál. A részletekért ide kell kattintani.

Tovább emelkedett a koronavírusos fertőzöttek és a halottak száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A friss, hivatalos koronavírusos adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Egész sikeresen működik a távoktatás a magyar egyetemeken, és a diákok is váratlan meglepetéssel szolgáltak

Kérdőjelek és fennakadások még vannak, és rengeteg munkát igényel a felsőoktatási intézmények átállítása a távoktatásra, de úgy tűnik, mindez megéri a fáradtságot, ugyanis meglepően jól működik a kényszerből kialakított új rendszer. Igaz, az egyetemeknek és főiskoláknak volt némi előnyük a többi intézményhez képest. Ebben a cikkben hat egyetem és felsőoktatásban dolgozó oktató elmondásai alapján vázolják fel, mit mutatnak az első hetek tapasztalatai az online oktatásról.

Ezeket az üzleteket nyitja ki a Decathlon

A kijárási korlátozások lazításáról szóló csütörtöki kormányrendeletnek köszönhetően a Decathlon számos boltja ismét megnyílik a vásárlók előtt. Részletek itt.

Hajnalban lövöldözés volt a két Korea határán

A lövöldözést Észak-Korea kezdte. Minderről ebben a cikkben írnak bővebben.

Mi lesz velünk májusban? A horoszkópodból kiderül!

A csillagok állása szerint az idei tavasz vállalkozószellemet és ambíciót hoz magával. Mit jelent ez az egyes csillagjegyek sorsára nézve? A májusi horoszkópodból megtudhatod, íme.

Mutatjuk, mikor érkezik a következő hidegfront

Fotó: Chris Furlong/Getty Images

Továbbra sem nyugszik meg az idő, újabb hidegfront érkezik hazánk területére, erős szél kíséretében. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...

képcím

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma