Különleges géppel érkezett Budapestre az amerikai külügyminiszter

Utoljára 2011-ben járt itt az amerikai külügy vezetője.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-11 13:38

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen a hivatalos látogatásra érkezõ Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Liszt Ferenc-repülõtéren 2019. február 11-én. (MTI/KKM/Kovács Márton)

Megérkezett Budapestre Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter – írja a Blikk. Utoljára 2011-ben járt itt az amerikai külügy vezetője, aki akkor Hillary Clinton volt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Magyar Levente külügyi államtitkár fogadta a politikust, aki várhatóan civil szervezetek képviselőivel is találkozik, mielőtt Orbán Viktor miniszterelnök fogadja.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen a hivatalos látogatásra érkezett Mike Pompeo amerikai külügyminisztert szállító repülõgép a Liszt Ferenc-repülõtéren 2019. február 11-én. (MTI/KKM/Kovács Márton) 

 

A Budapest Airport a Facebookon árult el részleteket a Pompeot szállító repülőgépről.

Az amerikai külügyminiszter egy különlegesen átalakított Boeing B757-200-as típusú (katonai típusjele C-32A) repülőgéppel érkezett a magyar fővárosba. Ezt a gépet felváltva használja az amerikai alelnök, a First Lady és a külügyminiszter, a gépet használtan vásárolták és alakították át kormányzati utazásokra, megnövelve a gép hatótávolságát

– olvasható a bejegyzésben.