Kubatov embere kinézett magának egy hadiipari céget

Mikó Istvánnak nagy tervei vannak, de a jelenlegi többségi tulajdonos nem adja a részét. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-02-05 09:09

A kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Ole-Sverre Haugli)

Mikó István: A problémás személyt el kell távolítani

Egy, a Fidesz holdudvarába tartozó, stadionok biztosításával foglalkozó biztonsági szakember megpróbál megszerezni egy korábban hadiipari tevékenységet folytató miskolci céget a jelenlegi többségi tulajdonostól, aki a valaha a kormányhoz közelálló informatikai cég, a Synergon igazgatósági tagja volt. A bonyolult jogi háttér miatt egyelőre sikertelenül. Részletek.

Koronavírus: Mindjárt eléri az 500-at a halottak száma, de a mortalitási ráta csökken

Mérséklődött az új típusú koronavírus halálozási  aránya a járványt elindító kínai Hupej tartományban. A pontos számokat és a vírussal kapcsolatos további legfrisseb információkat erre a linkre kattintva találod.

Bayer Zsolt véletlenül csinált egy tanulságos dokumentumfilmet

gyöngyöspatai szegregációs botrányról forgatott torz alkotásában Bayer Zsolt azt próbálta bemutatni, hogy “idegen spekulánsok az állati szinten vegetáló cigányságot felhasználva tudatosan szítják a feszültséget” a településen. Erre végül egy szem bizonyítékot nem sikerült közölnie, ehelyett beleütközött Magyarország legégetőbb problémájába, és így sikerült megmutatnia valami fontosat, amit nem tervezett. Íme a film.

Elutasított kézfogás és széttépett beszéd: Donald Trump megtartotta évértékelőjét

Viharos tapssal fogadták Donald Trumpot, amikor helyi idő szerint kedd este kilenckor belépett a kongresszusi terembe, hogy elmondja évértékelő beszédét. Az esemény nem volt mentes a meglepő jelenetektől. Az évértékelőről ide kattintva találsz részletes beszámolót és videót.

Jakab Péter: Az nem megengedhető, hogy ne engedjünk be minden kormánykritikus szavazót, és az sem, hogy lenyomjuk a torkukon a mazsolás tortát. Az a megoldás, hogy a Jakab pékmester süt egy másik tortát, amiben nincs mazsola

Jakab Péter frakcióvezető beszél a Jobbik budapesti tisztújító kongresszusát követõ sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Először azután, hogy a párt januári tisztújító kongresszusán totális győzelmet aratott, és ebből kiderült, hogy rajta és csapatán múlik a Jobbik 2022-es választási szereplése, háttérbeszélgetést tartott Jakab Péter. A beszélgetés során a pártelnök édesipari hasonlatokig jutott, miközben felvázolta terveit és elképzeléseit. Ha érdekel, miket mondott Jakab, akkor kattints ide.

Elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride-ot szervező alapítvány elnöke

A magyar LMBTQ-közösség meghatározó alakjának munkásságáról és haláláról ebben a cikkben olvashatsz.

Csomagküldő szolgálatokat használt drogterítésre két ázsiai férfi Budapesten 

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy 41 éves kínai és egy 32 éves vietnámi állampolgárral szemben. A férfiak a drog jelentős részét a fővárosban árulták, de külföldre is küldtek belőle. Ha kíváncsi vagy a bűnügy további részleteire, akkor ezt a cikket nézd meg, ahol egy rendőrségi videót is találsz.

Nemcsak állami megbízásokkal van kitömve, hanem gyakorlatilag a Fidesz teljes gazdasági holdudvara foglalkoztatja a kormány kedvenc biztonsági cégét

A Valton Sec egy cégformaváltás miatt leadott egy dokumentumot az illetékes hatóságnak, amelyből kiderült, milyen illusztris megrendelői körrel büszkélkedhet. Mit lehet tudni erről a cégről, amely egyedül 4 milliárd, más cégekkel konzorciumban pedig további 30 milliárd értékben nyert el közbeszerzéseket 2016 óta? Ebből a cikkből minden kiderül.

Czeglédy-ügy: Az egész bíróság azután kapitulált, hogy egy újabb bíró visszalépett a másodjára felállítótt bírói tanácsból

Molnárné Mészáros Noémi tanácsvezető bíró és Czeglédy Csaba a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én.  (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Már az elején jelezték, hogy a Szegedi Törvényszéken gondok lesznek a Czeglédy-üggyel, mivel a legtöbb bíró nem járhat el a törvényben rögzített, elfogultsági akadályok miatt. Egy évig tartott a hercehurca a visszalépésekkel, míg végül a múlt héten elfogultságot jelentett be a törvényszék valamennyi büntető ügyszakos bírája. Azóta kiderült, hogy ennek előzményeként 3 bíróból 2 kiszállt a bírói tanácsból. Czeglédy Csaba szándékos megtévesztésről beszél. Részletek itt.

Nemsokára megint kapunk egy darabka tavaszt

A hétvégén a lehűlés eléri a mélypontját, de utána jelentős enyhülés következik, igaz, borongós égbolttal és esővel. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

Mai nap hírei

Zacher Gábor: „Úgy állok a problémákhoz, hogy azokat meg kell oldani”

szimpatika.hu2 órája

Orvhalászokat fogtak a rendőrök

agroinform.hu5 órája

Szuperolcsó okosórát mutatott be a Redmi

gsmring.hu6 órája

Környezetbarát mozdony állhat munkába hazánkban

transpack.hu9 órája

Orbán Viktor válaszolt Martin Schulznak

demokrata.hu10 órája

Kutatók elárultak, melyik szülődtől mit örökölsz genetikai szempontból

joy.hu12 órája

Amit mindig tudni akartál a stresszről, de nem merted megkérdezni

behaviour.hu12 órája

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu12 órája