Kubában lezuhant repülőgép: három túlélője lehet a légi katasztrófának

Startlap - Startlap
Több mint 100 halálos áldozatot követelt a szerencsétlenség.

A Kubában lezuhant utasszállító repülőgépen utazók legnagyobb része kubai volt, kivéve öt másik utast, akiknek állampolgárságát még nem tudták megállapítani, a személyzet hat tagja pedig mind mexikói volt – jelentették pénteken a szigetország állami hírcsatornái.

A Boeing 737 utasszállító repülőgép fedélzetén a szerencsétlenség idején 104 utas volt, a személyzet két pilótából, három légi kísérőből és egy műszaki szakemberből állt. A gépet a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság bérelte a Global Air mexikói légitársaságtól, amelyet Aerolineas Damojh néven is regisztráltak.

A belföldi járatként – Havanna és a kelet-kubai Holguín között közlekedő – repülőgép a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától délre szenvedett balesetet, mezőgazdasági területen, a közeli Santiago de las Vegas környékén zuhant le.

Az eddigi információkból nem derült ki, mekkora a halálos áldozatok száma, eddig négy túlélőt találtak a katasztrófa után, őket kórházba szállították, de egyikük később belehalt sérüléseibe.

 

Címlapkép: Europress / AFP / Eliana Aponte 

Ez is érdekelhet

képcím

Börgöndi sportrepülő-baleset: újabb részletek

képcím

Rendkívüli közlemény a Magyar Honvédségtől

képcím

Műszaki hiba miatt egyetlen repülő sem indulhatott el az Egyesült...