Krumplit oszt munkatársainak a külügyminisztérium karácsonyra

Startlap - Startlap
Alma is lesz az ajándékcsomagban. Ezzel a szokatlan juttatással bajba jutott magyar gazdákon segítenek Menczer Tamás államtitkár magyarázata szerint. Esti hírösszefoglaló.

Krumplit és almát oszt munkatársainak a külügyminisztérium karácsonyra

Egy belső levél alapján derült ki, hogy 7 kg szabolcsi almát és 10 kg burgonyát tartalmazó ajándékcsomaggal kedveskedik dolgozóinak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium. A hír szombaton tarolt a hazai sajtóban, végül Menczer Tamás államtitkár adott magyarázatot arra, hogy minek köszönhető a szokatlan juttatás. Az államtitkár videós bejelentkezése elérhető itt.

Gődény Györgyöt nem engedték be a könyvbemutatójára

A vírustagadó gyógyszerészt péntek hajnalban állította elő a rendőrség, a 24.hu értesülése szerint rémhírterjesztés gyanújával hallgatták ki, de még aznap el is engedték. Gődény György szombaton dedikálta volna könyvét a Pólus Center földszintjén, ám ezt megakadályozták a biztonsági őrök. Továbbiak itt

Frissítés: 

A Pólus Center közleményben reagált a történtekre, amiben az áll: “Bevásárlóközpontunkban minden esetben, tehát veszélyhelyzettől függetlenül is bármiféle rendezvény, illetve promóció megtartása szigorúan csak az üzemeltetési osztályunk által kiadott engedély függvényében történhet meg. Ennek a kiadásakor természetesen mindig figyelembe vesszük az érvényben lévő jogszabályokat és rendeleteket. Jelen esetben Gődény György nem rendelkezett az üzemeltetési iroda által kiadott engedéllyel, tehát a biztonsági őreink jogszerűen jártak el, amikor megakadályozták a tudtunk és engedélyünk nélkül meghirdetett dedikálást. Magánemberként természetesen Gődény Györgyöt mindig szívesen látjuk a bevásárlóközpontunkban.˝

Novák Katalin: ugyanazok a számlák a lakástakarékpénztárhoz és a lakásfelújítási támogatáshoz is benyújthatók

A miniszter az otthonfelújítási támogatás új részleteit ismertette, minderről itt írnak.

Demeter Szilárd: Meg sem tudtak karcolni

Az önbizalomtól duzzadó PIM-igazgató már nem gondolja, hogy Soros liberális Führer, mert nem liberális. Polt Péter közben a rendőrségre bízta az ügyét. Bővebben itt.

A szociális ösztöndíjat kapók tényleg nagyobb arányban diplomáznak le

Leginkább a hátrányos helyzetű csoportok körében volt látványos a hatás. A közgazdászok szerint ráadásul a hasznok meghaladják az ösztöndíjak költségeit is. A témáról ide kattintva olvashatsz.

Felfüggesztett vásárlási sáv: erre kérik most az időseket

A járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani, az idősek pedig lehetőség szerint akkor menjenek boltba, amikor kisebb a zsúfoltság. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője nyilatkozott ma a témában itt.

Budapest Airport: 51 célállomással várják a légitársaságok az ünnepeket

Bővített célállomáslistával várják az ünnepeket a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok, elősegítve azt, hogy aki teheti, a szerettei körében tölthessea karácsonyt. Innen kiderül az is, hogy BUD Cargo City megkezdte a felkészülést a vakcinaszállításra.

Felkapcsolták a fényeket a Vatikán karácsonyfáján

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

A 30 méter magas lucfenyőt idén Szlovénia ajándékozta az egyházi államnak. Felavatták a karácsonyfa mellett álló betlehemi jászlat is, erről bővebben itt.

Kézilabda-EB: sokáig küzdött a magyar válogatott, de a végén szétesett

A magyar válogatott 32-25-re kikapott az Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén a németektől. Tudósítás a meccsről itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Eltemették XVI. Benedek emeritus pápát

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...

képcím

Videón, ahogy olvasóink adományai célba érnek a Budaörsi...