Kiemelt Hírek 2018. július 16.

Közel 300 krokodilt mészároltak le egy ember halála miatt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 16.
Késekkel, kalapácsokkal felvegyverkezve támadtak az állatokra, miután egy férfi meghalt.

Csaknem 300 krokodilt mészároltak le a feldühödött helybeliek egy indonéz krokodiltenyésztő farmon, miután egy ember életét vesztette egy krokodiltámadás miatt – számolt be az MTI a Guardian alapján.

A Nyugat-Pápua tartományban fekvő krokodilfarmon késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek gyilkolták le a 292 hüllőt. A vérengzés előzménye feltehetően egy 48 éves férfi halála volt, aki éppen füvet szedett az állatoknak, amikor az egyik krokodil rátámadt – mondta el Baszar Manullang, a tartomány állatvédelmi vezetője.

Az állatvédelmi szakember értesülései szerint a farm egyik alkalmazottja hallotta a segélykiáltásokat, és látta a támadást. A környékbeliek a férfi szombati temetése után hatoltak be a farmra és mészárolták le az állatokat. Hozzátette: gondoskodni kell a farmot körülvevő terület biztonságáról, hogy a jövőben ne történhessen újabb tragédia.

A telep 2013-ban kapott engedélyt védett bordás és új-guineai krokodilok tenyésztésére a fajok megőrzése érdekében, valamint néhány állat leölése és hasznosítása céljából. Az engedélyben kikötötték, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét.

Keresés az oldalon