Koronavírus: szombattól már soron kívül kapnak oltást a kismamák

Startlap - Startlap
A Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását. Heti hírösszefoglaló.

Mától extra oltóponton, soron kívül kapnak oltást a kismamák

Gulyás Gergely bejelentette a nyitás új szabályait

Ahogy azt péntek reggel már Orbán Viktor is közölte, egyelőre a jelenlegi korlátozások érvényesek, de (elvileg) hamarosan jön néhány lazítás, illetve módosítás. Mikor lépnek életbe az új szabályok, és mi változik? Erről szól ez a cikk.

Frissítettek a nyugdíj számításán

A kormány a szerda esti Magyar Közlönyben közzétette a nyugdíjszámításhoz használatos friss valorizációs szorzókat. Ez a szorzó azért kell, hogy hozzá tudják igazítani a nyugdíjazás előtti évek, évtizedekben szerzett fizetéseket a nyugdíjba vonuláskor kapott keresetekhez. Részletek.

Napi 793 millió forintot költött sportra a magyar állam, miközben tombol a világjárvány

Márciustól márciusig összesen 289 milliárd forintot. Lehet tippelni, hogy mennyi jutott mindeközben egészségügyre, aztán arra, hogy az egyházak mennyit kaptak, és utána nézd meg itt    a lesújtó megfejtéseket.

Egy amerikai járványügyi vezető szerint kínai laboratóriumból szabadult ki a COVID

A koronavírus-világjárványt okozó vírus egy, a kínai Vuhanban lévő laboratóriumból szabadult ki – mondta pénteken a CNN hírtelevíziónak adott interjújában Robert Redfield, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) volt igazgatója. További részletek itt érhetőek el. 

Ezekre a tünetekre kell figyelni AstraZeneca-oltás után

Az AstraZeneca az Európai Gyógyszerügynökséggel és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézettel egyetértésben tájékoztatót adott ki az orvosoknak szerdán a vérrögképződésről szóló hírekkel összefüggésben. Ha érdekel, az oltás után milyen tünetek esetén kell orvoshoz fordulni, ebből a cikkből kiderül.

Magyar egészségügyi hallgató: “Nem tudom elfelejteni az emberek arcát, akiket reggel még etettem, majd délután lepedővel leterítve tolnak a hullatároló fele”

A fiatal tanulót a szakdolgozat leadása előtt három héttel rendelték ki a megyei kórházba az oltásokban való részvételre. Pár nappal később hidegzuhanyként érte, amikor kiderült, hogy napi 12 órában koronás betegek mellett fog segédápolói feladatokatEbben a cikkben írásban összefoglalta élményeit az intenzív osztályról.

Orvosok szakszervezete: Nem lehet kivenni embereket a háziorvosi rendszerből

Nem szabad kivenni embereket a háziorvosi rendszerből, hiszen nem lenne megoldott a helyettesítésük – nyilatkozta a Klubrádiónak Tóth Judit Mária, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. A vele készült interjú lényegi részei itt érhetőek el

Szijjártó Péter dühös kifakadásban tört ki, amiért az EU szankcionálja a Kínában zajló ujgur népirtást

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kínában 2014 óta szisztematikusan kínozzák, átnevelőtáborokba zárják, testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazzák az ujgurokat, a férfiakat kényszersterilizálásnak vetik alá, az ujgur gyerekeket elszakítják a családjaiktól és árvaházba zárják. A magyar miniszter azt nehezményezte, hogy az Európai Unió 27 tagállamának külügyminiszterei hétfőn emiatt büntetőintézkedések bevezetéséről határoztak, és az Ukrajnában élő magyarokkal példálózottBővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Szijjártó nyilatkozata után Bosznia felfüggesztette...

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"