Indokolt a hisztéria az új koronavírus miatt?

Startlap - Startlap
Honnan érdemes hisztériamentesen, tényalapon tájékozódni járványügyi kérdésekben? Mit tegyünk, ha elkaptuk a betegséget? Heti hírösszefoglaló.

A Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok tanszékének biztonságpolitikai szakértőjével a koronavírusról elérhető információkat és az egyes országok válaszintézkedéseit vették végig

Lehetséges-e feltartóztatni a vírust az országhatárokon? Honnan érdemes hisztériamentesen, tényalapon tájékozódni járványügyi kérdésekben? Igaz-e, hogy csak idősek halnak meg az új koronavírusban? Ebben a cikkben minden kérdésre választ adnak.

A legfrissebb kimutatások szerint Dél-Koreában már több az új beteg, mint Kínában, pedig Kínában ismét nőtt a fertőzöttek száma. A pontos számokat itt és itt találod.

A következő világgazdasági válság eljövetelét már évek óta hangoztatják a különböző szakértők, azt azonban kevesek gondolhatták, hogy a gazdasági mutatók romlását egy szupervírus okozhatja. A részletekért ide kattints.

Szinte elkerülhetetlen, hogy az új típusú koronavírus Magyarországon is felüsse a fejét. Ebben a cikkben összegyűjtötték, hogy mik a legfontosabb teendők, ha a betegség tünetei nálunk is jelentkeznek.

Kásler Miklós akciótervvel erősítené a nők szerepét a családban és a társadalomban

Az emberi erőforrások minisztere úgy látta, hogy sokat javítana a magyar nők helyzetén, ha készülne egy akcióterv, ami 2030-ra megerősítené a szerepüket a családban és a társadalomban. Már létre is hoztak egy munkacsoportot, amelynek a feladatairól itt olvashatsz.

Polanski is nyert a francia Oscaron, a kihirdetéskor néma csend lett, többen kivonultak

AFP / Michel Stoupak / NurPhoto

A gála helyszínét adó épület előtt is tüntetések zajlottak Polanski miatt. Körbe kellett zárni az épületet.

Február 24-én bejelentették az első, koronavírussal fertőzött magyart

A beteg a Japán mellett karanténba helyezett koronavírusos hajón dolgozottRészletek itt.

A budapesti gyógyszerészeti kamara elnöke azt állítja, ő maga írta a koronavírusról szóló levelet, ami kísértetiesen hasonlít egy kamu lánclevélre, és hemzseg a hülyeségektől

“Egy olasz orvos a koronavírusról” címmel terjed a neten egy lánclevél, amely számos veszélyes valótlanságot tartalmaz a járványról. Miután a sajtóba is bekerült a levél, észrevették, hogy a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) budapesti szervezete gyakorlatilag ezen álhírekkel tömött levél szerkesztett változatát juttatta el a fővárosi gyógyszerészeknek mint koronavírus-tájékoztató hírlevelet. De itt még nincs vége: sikerült elérni a kamara budapesti elnökét, Hetényi Lászlót, aki állítja, hogy az írást ő maga készítette. A szöveget azóta több szakmabeli is átvette és megosztotta. Az elképesztő történetről bővebben itt olvashatsz.

Meghalt Csukás István

83 éves korában elhunyt Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író. Az író nemrég még az új Süsü-sorozaton dolgozott, melynek főszereplője az öreg sárkány gyermeke, Süsüke. A további részletekért ide kattints.

“Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét” – 10 százalékkal emeli a kormány a pedagógusok bérét

Kásler Miklós a hét elején közölte, hogy tíz százalékkal emelkedik a pedagógusbér júliustól. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem éppen lelkesen üdvözölte a nagy bejelentést. A PDSZ közleményét ebben a cikkben ismertetik.

Döntött a parlament a börtönkártalanításokról

iStock / Getty

A Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett, a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges intézkedésekről szóló törvényről kedden határozott az Országgyűlés. A szavazás eredményéről, valamint a jogszabályról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Itt megtudhatod, mire számíthatszmutatjuk a számokat.

Drágulás: így reagál az Aldi, a Spar és a Tesco

A forint gyengülése durván meglátszik az élelmiszerárakon. Az áruházláncok próbálnak enyhíteni a helyzeten, már amennyire tudnak.

Törökország mostantól nem áll az Európába tartó szír menekültek útjába

Harminchárom török katona halt meg csütörtökön egy légicsapás során Szíria Idlíb tartományában. A Reuters hírügynökség csütörtökön késő este egy névtelenül nyilatkozó magas rangú török tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be: a török rendőrség, parti őrség és határőrség parancsba kapta, hogy ne tartóztassa fel az Európába igyekvő szíriai menekülteket. A légicsapásról és annak következményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Sikerült kimenteni az amerikai kutatót az egyik legmélyebb török...

képcím

Kiderült, mikor lesz az egészségügyi szakdolgozók következő...

képcím

PSZ: 16 ezer pedagógus hiányzik a közoktatásból