Koronavírus itthon: több hónapos rekordok dőltek meg

Startlap - Startlap
A halottak száma nő, az új fertőzötteké továbbra is bőven több mint 300. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Rosta Tibor

Koronavírus itthon: a halottak száma nő, az új fertőzötteké továbbra is bőven több mint 300

A hivatalos járványügyi statisztikák több hónapos rekordot döntöttek meg. A legfrissebb adatok erre a linkre kattintva találhatók.

Az öngyilkos 16 éves fiú édesanyja egyelőre hiába várja, hogy bocsánatot kérjenek tőle a fiát gúnyolók

Gábor holttestét kedden találták meg. A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium ezidáig egy rövid közleményt adott ki. Lovas Edina nem szeretné jogi útra terelni az ügyet, de az érintett diákoknak nem tud megbocsátani – írja a Blikk. Az ügy fejleményeiről itt olvashatsz.

Bajnai Gordon szerint a logika Karácsony Gergelyre mutat, rá kell szavazni az előválasztáson

Az egykori miniszterelnök “hideg logika, racionális elemzés” alapján, érveit pontokba szedve magyarázta el, hogy a személyes szimpátiát félretéve miért a főpolgármesterre érdemes szavaznia minden előválasztóknak. Íme.

Nem számíthat banki kártérítésre, aki a legújabb OTP-s csalás áldozata lett

A kétmillióval megkárosított édesanya után jelentkező újabb károsult ügyfél jelentkezett. Sajtóértesülések szerint százmilliós nagyságrendű összeget utaltathattak el különböző bankszámlákról csalás megelőzésére hivatkozva, az OTP nevében. A pénzintézetek azonban ebben az esetben nem kötelesek fizetni. Részletek.

VV Fanni-ügy: a poligráf szerint a feltételezett gyilkos és a barátnő is hazudik

Helyszíni tárgyalással folytatódott a Novozánszki Fanni meggyilkolása miatt indított büntetőügy, mert a bírónő a saját szemével akarta végigkövetni a vádlott B. László történetét. A bizonyítási eljárás több meglepetést hozott. Ha érdekel a téma, ezt a cikket nézd meg.

Putyin és Lukasenka saját uniót alapít

Mikhail Svetlov/Getty Images

Az orosz elnök a jövőben egy közös parlament lehetőségét sem zárja ki, Oroszország és Fehéroroszország megállapodott a két állam integrációjáról. Bővebben.

Falus András figyelmeztet: Senkinek eszébe ne jusson oltás helyett direkt megfertőződni

A természetes fertőződésről szóló tévhit, amely ismét egyre népszerűbb, egy féligazságon, a tudományos tények félreértelmezésen alapul, és roppant veszélyeket rejt. Dr. Falus András, Széchenyi-díjas immunológus, akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa ebben a cikkben kifejti, hogy mit érdemes tudni a témáról.

Vidéki orvosi egyetemeken is kötelező az oltás

Országszerte több felsőoktatási intézmény egészségügyi karának hallgatói nem kezdhetik meg a félévet koronavírus elleni oltás nélkül. Részletek.

A dán lakosok számára minden járványellenes intézkedés megszűnik péntektől

A rendkívül magas átoltottság miatt ezentúl csupán a külföldről érkezők számíthatnak korlátozásra. További információkért katt ide.

Egyre nő a szárazság, és nincs láthatáron igazi esőzés 

MTI/Sóki Tamás

Immár jelentős, akár 150-180 milliméteres vízhiány mérhető a talaj felső rétegében, és alighanem a jövő héttől változékonyra forduló idő sem hoz kellő mennyiségű csapadékot. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...