Kiemelt Hírek 2021. szeptember 13.

Koronavírus itthon: 12 ember halt meg a hétvégén

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 13.
Az új fertőzöttek száma a kilencszázat közelíti. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus itthon: 12 ember halt meg a hétvégén

Az új fertőzöttek száma a kilencszázat közelíti. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

200 ezres minimálbért, négynapos munkahetet, de kémiai kasztrálást is ígér az ellenzék: ilyen az előválasztás első vitája a miniszterelnök-jelöltek között

Politikusokból álló közönség előtt, a zuglói ügyeket leszámítva kizárólag illedelmes nézeteltéréseket hallgathattunk végig az ATV-n. Élő beszámolóDobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter diskurzusáról.

Kivégezte családját, majd öngyilkos lett egy dunakeszi férfi vasárnap

A férfi vadászpuskával gyilkolhatott, saját kisfiát is megölte. Részletek.

Páva Zoltán telefonját éppen aznap kezdték megfigyelni, amikor kiderült, hogy szerződést kötött Gyurcsányékkal

Az erősen kormánykritikus médiát kiadó volt MSZP-s politikus telefonját idén tavasszal törték fel a Pegasus kémszoftverrel. Az ügy fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Rogán Antal utódjából földesúr lett a Bakonyban, de nem tudni, honnan volt pénze rá

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az V. kerületet vezető Szentgyörgyvölgyi Péter hónapok óta nem válaszol a vagyonosodását firtató kérdésekre. A polgármester pár év alatt duplájára növelte földbirtokait, ugyanakkor az azonos időszakból származó vagyonnyilatkozatai alapján érthetetlen, hogy miből. Bővebben.

Soros György szervezkedni kezdett az erősödő önkényuralom ellen

A közellenségnek titulált 91 éves filantróp milliárdos addig akar cselekedni, ameddig tud, ezért átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, ami mintegy 150 ember elbocsátásával jár. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ursula von der Leyen támogatja a Magyarország és Lengyelország elleni eljárásokat

“Szükség esetén a bírság is része az eszközkészletünknek” – közölte az Európai Bizottság elnöke. Bővebben.

Észak-Korea veszélyes robotrepülőgépeket tesztelt, sikeresen

Elemzők szerint a nagy hatótávolságú manőverező robotrepülők nukleáris robbanófejek szállítására lehetnek alkalmasak. Részletek.

2020-ban több mint 200 aktivista életébe került a környezetvédelem

Ronald Patrick/Getty Images

A Global Witness nemzetközi szervezet közzétette legfrissebb jelentését a meggyilkolt természetvédőkről, akiknek tényleges száma a hivatalos adatoknál jóval magasabb lehet. További információkért katt ide.

Hosszú időre búcsúzik a meleg nyár

Sarkvidéki eredetű légtömegek, illetve hidegfront érkezik, amelynek hatására vége a 30 fokot közelítő nappali hőmérsékleteknek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon