Kiemelt Hírek 2020. december 05.

Koronavírus: harmadik napja dönt rekordot a magyar áldozatok száma

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 05.
A legfrissebb hazai járványügyi adatok is megtalálhatóak az elmúlt napok legfontosabb információi között. Heti hírösszefoglaló.

Harmadik napja van csúcson a koronavírus áldozatainak száma idehaza

Ismételten szomorú adatok láttak napvilágot az elmúlt 24 óra koronavírussal kapcsolatos kormányzati jelentésében, mely alapján úgy néz ki, nem csökken a járvány áldozatainak száma. Részletek

A Hír TV elment a brüsszeli orgia helyszínére

Bár a Fidesz-közeli média kifejezetten szűkszavúan számolt be Szájer József botrányáról, a Hír TV nem volt rest, és egy komplett stábbal érkezett meg az orgia korábbi helyszínére. A merőben szokatlan húzásról készült videót – a politikus feltételezett menekülési útvonalával együtt – itt lehet megtekinteni.

Orbán Viktor Manfred Webernek: Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok

A magyar kormányfő péntek délután “EU-szamizdat nro.3” címmel küldött közleményt az Európai Néppárt elnökének. Orbán Viktor gyakorlatilag lekommunistázza az uniót, saját magát újra a rendszerváltó antikommunista hős szerepébe helyezi, és a fő állítása, hogy Weber hazudott a sajtónak az EU céljairól. Íme a szöveg.

A lengyel kormányszóvivő megszólalt a vétóról: Varsó teljes egészében kiáll a lengyel-magyar álláspont mellett

Piotr Müller pénteken jelezte, hogy országának nem áll szándékában eltérni a magyarokkal kötött állásfoglalástól az Európai Unió költségvetési csomagját illetően. Pedig a lengyel miniszterelnök-helyettes nyilatkozatában éppen ennek ellenkezőjéről tájékoztatott, ahogy Manfred Weber is. Mi állhat a háttérben, mi a valós helyzet a lengyel vétóval? Erről szól ez a cikk.

Kihirdették, mennyivel emelkednek a nyugdíjak

Jövőre indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése, egy heti plusz nyugdíjat kapnak az érintettek 2021 februárjában. Az emelkedés mértéke nem meglepetés, ha eddig mégsem hallottál volna róla, ebből a cikkből megismerheted a pontos számot.

Földi László: Szájer Józsefről “minden titkosszolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik”

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Hír Tv-nek, majd a Magyar Nemzetnek adott interjújában is azt valószínűsítette, Szájer József egy titkos­szolgálati akció áldozata lett. Ha kíváncsi vagy, Földi szerint mi volt az akció valódi célja, ide kattints.

A magyar tüdőspecialista elmondta, milyen sorrendben támad a tünetekkel a koronavírus

Dr. Kovács László szerint az új koronavírus-járvány jelenleg agresszívabb, mint tavasszal volt. Ugyan lefolyását tekintve egy egyénenként erősen eltérő betegségről van szó, a tünetek sorrendje a mostanra összegyűlt tapasztalatok alapján jellemző mintázatot mutat. Ha érdekel a téma, akkor katt ide.

Bayer Zsolt Szájerről: Józsi küzdött ezzel a rettenetes démonával, nem tudom, mióta

Szájer József volt a téma Bayer Zsolt Háttérkép című műsorának csütörtök esti részében a Hír TV-n. A műsor vendégével, Bogár László közgazdásszal karöltve egy “hibás szerkezetű” emberről beszéltek, akiről már 30 éve tudják “ezt a kockázatot”. Az adásban elhangzott legjobb mondatokat ebben a cikkben idézik.

Megrázó felvételeken az M5-ösön történt halálos tömegkarambol 

A tragédia a pálya Budapest felé tartó szakaszán, Újhartyánnál történt. Fotók és további részletek itt.

Miskolcnál tíz centi hó esett

Az ország északi, északkeleti részén már felfedte magát a tél legszebb arca, a ropogós, vastag hótakaró igazi karácsonyi hangulatot teremtett. Fotó és további részletek ebben a cikkben.

Keresés az oldalon