Kiemelt Hírek 2020. március 26.

Koronavírus és házhozszállítás: van-e okunk félni a futártól?

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2020. március 26.
A járvány idején fokozott óvintézkedéseket vezettek be a házhozszállításokra vonatkozóan is. Elmondjuk, hogyan működik mindez a gyakorlatban. Hírösszefoglaló.

Még az ebédünket is a futár hozza. Kell-e tartanunk a kiszállítótól?

A koronavírus idején a legtöbben ki se tesszük a lábunkat a lakásból, helyette online intézzük a bevásárlást, házhoz kérjük a csomagot és még az ebédünket is a futár hozza. De van okunk tartani a kiszállítótól? A kérdésre a választ ebben a cikkben találod.

Ismét nőtt az újkoronavírus-fertőzőttek száma Magyarországon

A mintavételek száma meghaladta a nyolcezret, tehát szerdán ezernél is több tesztet végeztek el a hazai szakemberek. Lassan hozzászokunk, hogy napról napra  emelkedik a fertőzöttek száma, a jó hír az, hogy egyre több a gyógyult is. A pontos számokat itt találod.

Népszava: Koronavírusos a járványközpont egyik vezetője

A Népszava információi szerint koronavírusos lett a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is. Erről bővebben itt olvashatsz.

Koronavírus: 3 kórházi részleget is megjárt egy köhögő férfi Kisvárdán, mielőtt pozitív lett a tesztje

Illusztráció (MTI/Szigetváry Zsolt)

Az orvosok szerint sok beteggel és kórházi dolgozóval érintkezhetett az a férfi, akinél Kisvárdán mutatták ki a koronavírust.

Juthat-e minden súlyos koronavírus-betegnek lélegeztetőgép Magyarországon?

Önmagában nem sokat jelent a 2560 lélegeztetőgép, mert működtetésükhöz megfelelő infrastruktúra és humánerőforrás szükséges. Egy lélegeztetőgép működtetésében benne lehet az egész magyar egészségügy terhelt múltja és nehéz jelene.

Közelíti a félmilliót a koronavírusos betegek száma világszerte

A Johns Hopkins Egyetem összesített és országokra bontott adatait ebben a cikkben találod.

A magyar felhatalmazási törvény is felkerült a sajtót sújtó intézkedések nemzetközi listájára

Getty

Angol nyelvű oldalon gyűjti az International Press Institute újságírószervezet, hogy világszerte milyen támadások érik a sajtószabadságot a koronavírus-járványra hivatkozva. Ezen a listánott a magyar felhatalmazási törvény is.

Autóipari és egészségügyi cégeknél fogyhat el leghamarabb a pénz, ha nem lép a kormány

Megvizsgálták, ha piacuk összeomlása vagy a termelés kényszerű korlátozása, leállítása miatt elapadnak az egyes vállalatok bevételei, akkor mennyi ideig húzhatják anélkül, hogy fizetésképtelenné válnának. A témáról ez a cikk számol be.

200 forint lesz a benzin ára? Válaszol a szakértő

Padlót fogott a nyersolaj ára a világpiacon, megrogyott a forint a dollárral szemben, ráadásul a koronavírus miatt amúgy is sokkal kevesebben autóznak, szinte üresek a töltőállomások. Megnézték, mindez lesz-e olyan hatással a benzinre és a gázolajra, hogy pár hét múlva 200 forint legyen az áruk. Ha érdekel a válasz, ezt a cikket olvasd el.

Jöhet még hó március utolsó napjaiban

Több hullámban érkezik sarkvidéki eredetű hideg levegő jövő héten hazánkba. Nem zárható ki helyenként a hóesés, országos havazásra azonban nem kell számítani. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon