Koronavírus: elkészült a fertőzött magyar második tesztje

Startlap - Startlap
A Diamond Princess luxushajón dolgozott, és jelenleg karanténban tartják. Reggeli hírösszefoglaló.

Elkészült a második koronavírus-tesztje annak a magyarnak, aki a Diamond Princess nevű óceánjárón dolgozott

Az ő állapotáról, valamint arról, hány magyar van karanténban a koronavírus miatt világszerte, itt írnak.

Láncra verve tartott idős embereket rabszolgaként egy 21 éves salgótarjáni férfi

Őrizetbe vettek a rendőrök egy salgótarjáni férfit, aki fogva tartott és rabszolgaként dolgoztatott egy embert. A férfi szomszédai szerint nem csak egy embert kényszerítettek rabszolgaságra a birtokon. Az ügyről ide kattintva találsz videós beszámolót.

Koronavírus Olaszországban: három zónára osztották Itáliát, és még azt is meghatározták, hány méterre lehetnek egymástól az emberek

Az olasz kormány vasárnap este közölte, hogy országos szintű kormányrendelet váltja fel az eddigi helyi óvintézkedéseket. Ennek alapján három zónára osztották fel az országot a koronavírus-fertőzés elterjedésétől függően, és a zónákban különböző intézkedések érvényesek. A zónákról itt olvashatsz.

Tovább emelik a képviselők bérét

Mivel a képviselői alapbért a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér alapján határozzák meg, és a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint ez 367 800 forintra nőtt, így a parlamenti képviselők fizetése is emelkedik márciustól. Mit jelent ez számokban kifejezve? Innen kiderül.

Minden eddiginél több gyorshajtó bukott le tavaly, a bírság is rekordösszegű volt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Annak ellenére, hogy a traffipaxok több száz alkalommal szorultak javításra, szép teljesítménnyel zárta az évet a VÉDA-rendszer. Hány bírság került kipostázásra 2019-ben? Mennyit kellett szervizelni a traffipaxokat? Erről szól ez a cikk.

Sokba fog kerülhet a kormány nagy olimpiai álma: kiszámolták, hogy a több mint 30 milliárdos atlétikai vb gazdaságilag pluszos lehet, csak éppen az atlétikai központ megépítését nem kalkulálták bele

Kevéssé illeszkednek a realitásokhoz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság gazdasági hatásait elemző tanulmányának állításai. A szerzők az atlétikai vb összes közvetlen költségét 38,1 milliárd forintra saccolják, és ezért cserébe nemcsak gazdasági hasznot (a GDP növelését), hanem olyan nem számszerűsíthető eredményeket is várnak, mint például a turisztikai hozadék. A számok impozánsak, de megkérdőjelezhetők. Ugyanakkor a magyar kormány motivációja aligha a turizmus fellendítése, sokkal inkább az olimpiai építkezés folytatása. Részletek itt.

Keményen üzent a katásoknak a pénzügyminisztérium

A héten összeül a negyedik Adó-Tanácskozás, amelynek fókuszában a két legnépszerűbb hazai adófajta, a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), illetve a kisvállalati adó (kiva) áll. Az esemény kapcsán Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár beszélt, az érintett mintegy 430 ezer vállalkozás számára nyugtalanító tartalommal. Ha kíváncsi vagy, miket mondott az államtitkár, akkor itt folytasd az olvasást.

Ferenc pápa Budapestre jön

Az értesülések szerint javában zajlik a szentszéki államtitkárságon már az egyházfő útjának előkészítése, aki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik a magyar fővárosba. A látogatásról már elég sok dolgot tudni, ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Az EU-s határvédelmi szervezet nem nyilvános jelentése szerint tömeges migrációs áramlások érik el a napokban a görög-török határt

Fotó: Spencer Platt/Getty Images

A Die Welt német lap hétfőn közölte, hogy a Frontex bizalmas jelentése szerint a következő napokban elmérgesedik a helyzet az EU-s külső határ eleve nyomás alatt lévő görög-török szakaszán. A helyzetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A Tiszántúlon lesz a legnagyobb eső a héten

Országszerte jelentős mennyiségű csapadék fog lehullani csütörtök estig, de a legnagyobb esőre a keleti országrészben számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Szoboszlai Dominikot milliókra bírságolták gyorshajtásért

képcím

Drámai csatában győzte le az olaszokat a férfi...

képcím

Svéd kormányfő: Svédország NATO-tagságról nincs mit tárgyalni...