Koronavírus: egy halott férfiről készült fotó ábrázolja egy város tragédiáját

Startlap - Startlap
Megrázó fotók érkeztek Vuhanból. A lezárt kínai Hupej tartományból nyolc magyar állampolgár közül heten haza szeretnének jönni, de ez nem lesz olyan egyszerű. Reggeli hírösszefoglaló.

Koronavírus: a Külügyminisztérium kimenekíti Vuhanból a magyarokat, Olaszországot végigutazta két fertőzött turista

Továbbra is nő a koronavírusos megbetegedések és halálos áldozatok száma. Friss adatokat ebben a cikkben találsz. 

A vírus gócpontját jelentő lezárt Hupej tartományban jelenleg nyolc magyar tartózkodik, akik közül heten szeretnék elhagyni az országot. A kimenekítésükre készült részletes tervet csütörtöki sajtótájékoztatóján vázolta fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás. Részletek itt.

Egy idős kínai házaspár egy héttel ezelőtt érkezett Olaszországba, majd a fél országot végigutazták, mire kiderült, hogy ők is fertőzöttek. Róluk itt írnak bővebben.

A betegség felbukkanása óta számos fénykép készült maszkos, vagy éppen védőöltözékbe bújt emberekről. De egyik sem mutatja annyira a kegyetlen valóságot, mint azok a Vuhanban készült fotók, amelyeken egy halott férfi hever az utcán, miközben előtte elbicikliznek, illetve az egészségügyi szakemberek ácsorognak, arra várva, hogy elszállíthassák a helyszínről. Íme a felvételek (18+).

5,4 hónappal hosszabb lehetne az életed, ha a Miniszterelnökség nem nullázza le a szálló porról szóló tervezetet

Miután Orbán Viktor január 9-én a Karmelita kolostorban büszkén közölte, hogy “a klímabajnokság élmezőnyéhez tartozunk”, másnap a Fővárosi Önkormányzat elrendelte a szmogriadót a durva porszennyezés miatt. A levegő szennyezettsége csak egy apró része a klímaváltozással kapcsolatos gondoknak, ugyanakkor hatalmas, emberéletekben mérhető hatással bír: évnte 12 ezer magyar idő előtti halálát okozza az, hogy az egész EU-ban nálunk a harmadik legszennyezettebb a levegő.

Nem véletlen tehát, hogy öt minisztérium hónapokon át dolgozott egy szmogellenes terven, ami végül a szakpolitikusoknak és a civil szervezeteknek is elnyerte a tetszését. Azonban a program elfogadása előtti utolsó pillanatban a Miniszterelnökség közbeszólt. Miért olyan veszélyes a szálló por? Miről szólt ez a tervezet, és hogyan kaszálta el a kormány? Innen kiderül.

Köves Slomó a Siklósi Beatrix-ügyről: “A rám történő nyilvános hivatkozást a leghatározottabban utasítom vissza és kikérem magamnak”

A Kossuth rádió csatornaigazgatójának megtett Siklósi Beatrix kinevezése nagy tiltakozási hullámot váltott ki. Erre reagált írásában Papp Dániel, az MTVA hírigazgatója, aki többek között azzal védte Siklósit, hogy Köves Slomó, az Egyesült Magyar Izraelita Hitközség vezetője sem emelt a személye ellen kifogást. Köves is megszólalt, és valójában egyáltalán nem ért egyet a hírigazgatóval… Köves nyilatkozatát erre a linkre kattintva olvashatod.

Videóra vették a rendőrök, ahogy a budapesti drogmaffia főnöke mezítláb menekült előlük

2019 nyarán kezdtek nyomozni a rendőrök az ellen a hatfős drogkereskedő  banda ellen, akiket végül január 28-án hajnalban fogtak el. A férfiakra hat helyszínen csaptak le, és mindenkit elkaptak: a bűnszervezet irányítója egy drogokkal megpakolt kartondobozzal a hóna alatt próbált elmenekülni, de utolérték. Az elfogásukat videóra vették. Íme a felvétel és a további részletek.

Niedermüller Péter: “Egy ideológiáról beszéltem. (…) Ez az ideológia az, ami Magyarországot, ha így folytatódik, végképp tönkre fogja tenni”

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Fidesz csütörtökön megtartota antirasszista tüntetést Nidermüller Péter erzsébetvárosi polgármester ellen, aki egy tévéinterjúban tett nyilatkozata miatt került a célkeresztbe. Niedermüller ismét nyilatkozott.

A rendőrséget nem érdekli a szekszárdi fideszesek százmilliós profitja egy különös paksi ingatlanbizniszen

Egy szokatlanul bonyolult, fideszközeli tulajdonosi hálóval beszőtt szekszárdi cég igen szemfüles adásvételt bonyolított: megvásároltak egy lerobbant húsüzemet, amire a paksi atomerőmű-bővítés miatt az államnak pár hónap múlva szüksége lett, méghozzá négy-hatszoros áron. Az ügy miatt Hadházy Ákos független képviselő tavaly feljelentést tett, de a rendőrségen egy kurta magyarázattal megszüntették a nyomozást.

A helyi Fidesz-elnök évekig vezette a Ceglédi Termálfürdőt, de amikor vesztett az önkormányzati választáson, kitették a fürdőből

Önkormányzati képviselőként éveken át a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzsereként tevékenykedett a helyi Fidesz-elnök, Hörömpő Annamária. A több éve csak masszív veszteségeket termelő cégből éppen akkor tették ki Hömpörgőt, amikor az októberi önkormányzati választáson a ceglédi fideszes jelöltek közül egyedül ő nem szerepelt jól. Hömpörgő nevéhez egyébként kapcsolódik egy igen kínos ügy. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Az informatikushiány kezelésén múlhat, hogy mekkorát tud szakítani Magyarország az autógyártásban erősödő kutatás-fejlesztési trendből

Számos olyan technológiai kihívás van, ami már a közeli jövőben felforgathatja az autóipart. Ezek felzárkózási lehetőséget adnak, de az alapvető erőviszonyok aligha fognak eltolódni az európai munkamegosztásban. Ebben a cikkben az ágazatban tapasztalható változásokról, és annak várható Magyarországi hatásáról olvashatsz.

Elkészült a világ legnépszerűbb autóinak toplistája

Fotó: iStock

Környezettudatos hibridek és benzinfaló nagyautók egyaránt megtalálhatók a legnépszerűbb autók között. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints ide.

Rekord meleggel zárulhat a január

A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

"Tiszta marad a priuszom" - reagált Árpa Attila a drogügyben...

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár

képcím

Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt