Koronavírus: a budapesti brit nagykövetség egyik vezetője is halálos áldozat

Startlap - Startlap
Az értesülést a diplomáciai szerv megerősítette. Esti hírösszefoglaló.

Koronavírus: a budapesti brit nagykövetség egyik magas rangú vezetője lett a járvány áldozata

Ő volt a koronavírus 10. halottja Magyarországon, akinek elhunytát szerdán tették közzé a magyar hatóságok. A további részletekért csak ide kell kattintanod. 

A Fejér megyei Velencén már csak maszkban mehetnek bevásárolni, a szomszédban, Gárdonyban bezárt a patika

Nagyot lépett Velence polgármestere, Gerhard Ákos, aki szerint a koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon – további részletek ide kattintva. Szerdán még a délelőtt folyamán jelezte az egyik helyi patika Gárdonyban, hogy a működésük mától kezdve szünetel. A miértre a válasz itt érhető el.

Operatív törzs: A MOL fog fertőtlenítőt gyártani Magyarországon

Fotó: MTI/MOL

Mostantól fertőtlenítőszert is gyártani fog a MOL az almásfűzitói üzemében, mondta el Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. Ez felületi fertőtlenítésre is megfelelő lesz, első körben a MOL-kutakon lesz elérhető.  Az operatív törzs sajtótájékoztatójáról a részletes beszámolót itt találod. 

Megtiltotta a kormány a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét

Ezt az alapanyagot olyan gyógyszer készítéséhez használják, amelyet a koronavírus-betegek kezelése során is alkalmaznak már több országban. Hogy melyik, szinte kiejthetetlen nevű szerről van szó, az ide kattintva fog azonnal kiderülni. 

Katonai járművekkel lesz tele egy hosszabb útszakasz Magyarországon

Katonai járműoszlopok fognak vonulni több hazai forgalmas úton. A miértre ez a cikk adja meg majd a választ.

Fotón, ahogy a koronavírus támadást intéz az emberi sejt ellen

Az elektronmikroszkópok segítségével ma már olyan dolgokat is láthatunk, amelyekre korábban egyáltalán nem lett volna lehetőségünk: ilyen például maga a folyamat, ahogy az új koronavírus (SARS-CoV-2) megtámad egy egészséges, gyanútlan emberi sejtet. Az elképesztő fotót itt tudod megtekinteni.

Újabb négy koronavírussal fertőzött olasz orvos veszítette el az életét

Fotó: Getty Images

Jelenleg Európában Itáliában az egyik legrosszabb a kialakult helyzet a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban. Mostanáig több mint ötezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg. Ebből a cikkből az a szomorú adat is ki fog derülni, hogy hány orvos lett idáig az áldozata a járványnak Olaszországban. 

Újabb fotók a szellemjárta, kihalt Budapestről

Az elmúlt héten nem volt olyan nap, amikor ne lettek volna a hazai sajtóban képsorozatok az elnéptelenedett magyar fővárosról. Innen most egy újabb adag érhető el,  amelyen már szinte úgy néz ki, mintha kongana az ürességtől Budapest.

Nagy változás jöhet a Messengerben, a koronavírus miatt felgyorsult a fejlesztése

A korábban több alkalommal is hiteles előrejelzéseket közzétevő Jane Manchun Wong nevű fejlesztő szerint a Facebook újabb eszközzel venné elejét a Messengeren keresztül terjedő dezinformációs kampányoknak és körleveleknek. A részleteket ide kattintva tudhatod meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Több tucat autó karambolozott a ködben az M7-esen

képcím

A Mol lesz az Újpest FC tulajdonosa

képcím

Bejelentést tett a MOL: változik az üzemanyagárak januári...