Körmönfontan szúrtak ki Orbánék a házasokkal

Startlap - Startlap
Mutatjuk, mennyit keresnek majd a magyar EP-képviselők, Habonynak már van diplomata-útlevele, hatalmas újítás Ferihegyen. Hírösszefoglaló.

“Kis” bosszúság vegyül a családvédelmi akciótervbe

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu: júliusban lép életbe több új, a családvédelmi akcióterv keretében bevezetett hitellehetőség, éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik. A várható változásokról ebben a cikkben olvashatsz.

Ennyit keresnek majd a magyar EP-képviselők

Azok a képviselők, akik nem térhetnek vissza az Európai Parlamentbe, annyi hónapig kapják még a fizetésüket, ahány évig képviselők voltak. De hogy az új képviselők keresete mennyi lesz, arról az RTL Klub Híradója számolt be, alább te is megtudhatod.

Fotó: iStock

Szörnyen drága az eper

Bár kifejezetten jól indult április közepén a fogyasztók által eperként vagy földieperként ismert szamóca szezonja, a hűvös, csapadékos időjárásban lelassult a gyümölcs érése, és az árak is magasabbak az ilyenkor szokásosnál. Hogy számíthatunk-e olcsóbb eperre, az az alábbi cikkből kiderül.

A Miniszterelnökség bocsánatot kért Dobrevtől

Meglepő közleményt adott ki a Miniszterelnökség hétfő este, amelyben bocsánatot kértek Dobrev Klárától – igaz, őt magát nem nevezték meg. Azért a meglepődés, mert nem egy friss ügyről van szó, az előzmények egészen 2014-ig nyúlnak vissza. Ha kíváncsi vagy az ügy hátterére és a nyilatkozat szövegére, kattints a lenti linkre.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már ma kiéleződhet Orbán Viktor vitája az Európai Néppárttal

Brüsszelben ugyanis az uniós csúcson a kormányfők és az államfők már tárgyalnak az Európai Bizottság elnökének személyéről. A Fidesz azonban továbbra sem támogatja a néppárti csúcsjelöltet, Manfred Webert, de a szocialisták jelöltje, Frans Timmermans mögé sem állnak be. Ha kíváncsi vagy, milyen vezetőt akarnak Orbánék, olvasd el az alábbi cikket.

Habony Árpádnak már van diplomata-útlevele

Szijjártó Péter külügyminiszter Habony Árpád részére – az érintett kérelme alapján – 2019. február 15-én engedélyezte a diplomata-útlevél kiállítását, tudta meg az Átlátszó. Habony a magyar közélet egyik legtitokzatosabb szereplője, ha elolvasod ezt a cikket, megérted, miért.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hatalmas újítás Ferihegyen, minden utast érint

Három új, óriási utasmóló landolt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és akár hat repülőgépet is kiszolgálhat majd egy időben. Ha érdekel, milyen változásokra lehet még számítani, az alábbi cikkből megtudhatod:

Nincs jó hírünk, ha napsütésre vágysz

Fülledt, többfelé záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásra készülhetünk a mai napon. A légkör az esti órákra nyugszik meg, napközben azonban még jégeső is kialakulhat a keleti országrészben. A részletes időjárás-jelentést itt olvashatod.

Ez is érdekelhet

képcím

A sérült magyar katonák egy része hazatért Koszovóból

képcím

Hitelfeltételek: tovább szigorítanak a bankok

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...