Kormányközeli források szerint teljesen normális a forint hanyatlása

Startlap - Startlap
Napról napra mélyebbre kerül a pénznemünk, mégis sokan próbálják megmagyarázni, hogy nincs gond.

„Két sör ára a horvát tengerparton nyaralóknak.”

A számos furcsa válasz közül ez volt az egyik, hogy miért nem kell aggódni a 330 forintos euró miatt. Merthogy hétfőn már ezt a mélypontot is elérte a forint. Érdekesség, amikor tíz évvel ezelőtt 274 forint volt az euró, Orbán Viktor azt mondta, az az egyetlen megoldás, ha leváltják a miniszterelnököt.

Most viszont sokan máshogy látják a helyzetet. Az ATV kormányközeli forrásoknál érdeklődött a forint hanyatlása kapcsán.

Az egyik furcsa válasz az volt, hogy abból a 330 forintból két sört is lehet venni a horvát tengerparton, úgyhogy nincs miért aggódni. Volt olyan, aki szerint csak a sajtó próbálja felfújni az egész ügyet, ami egyáltalán nincs is, merthogy a lakosságot egyáltalán nem érinti rosszul, vagyis a kormánynak sem kell aggódnia, így nem kell beavatkozni. Más kormányközeli személy úgy véli, a gyenge forint lassú inflációnövekedést generál, és ez nagyjából negyed év múlva lesz érzékelhető.

Bár Dömötör Csaba, a kommunikációs államtitkár azt állította az ATV-nek, hogy nincs kormányzati nyilatkozatstop, ugyanakkor furcsamód senki nem adott választ a parlamentben arra, hogy miért gyengébb a forint az euróhoz képest, mint 2008-ban, a világválság idején.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Lévai Anikónak "méltatlanul alulértékelt a...

képcím

Orbán a Parlamentben: Az elnök asszony lemondása helyes döntés...

képcím

Orbán Viktor fogadta a svéd miniszterelnököt, és kapott négy...