Szokatlan időpontban jön a Kormányinfó, Csák János készül bejelenteni valamit

Startlap - Startlap
Szerda este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett a kulturális és innovációs miniszter is részt vesz a sajtótájékoztatón.

A szokásos csütörtök délelőtti időpontól eltérően szerdán 18:30-tól tart Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – derült ki Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjából. 

Miután szerdán délelőtt a kormány több tagja – többek között Csák János és Orbán Viktor – tudománypolitikai megbeszélést folytatott Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikussal a Karmelita kolostorban, várható, hogy az esti Kormányinfón ezzel kapcsolatban tesz bejelentést a kulturális és innovációs miniszter.

Az MTI azt írja, hogy a Karmelitában lezajlott tárgyaláson a világhírű magyar tudós által vezetett Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ (CMF) 2030-ig tartó stratégiai céljainak megvalósításához szükséges intézkedéseket tekintették át. Az egyeztetés alapján véglegesíti a kormány azt az előterjesztését, mely a kutatások további kormányzati támogatását célozza.

Honlapja szerint a Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ kutatásait egy cél vezérli: az emberi egészség monitorozása olyan módon, hogy a vérplazma molekuláris összetételében bekövetkező legapróbb változásokat a legmodernebb ultrarövid impulzusú lézertechnológiával vizsgálják. Céljuk, hogy az infravörös molekuláris ujjlenyomat a következő generációs molekuláris diagnosztika egyik sarokköve legyen, új utat nyitva a lakosság egészségének átfogó vizsgálatára.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Csák János kulturális és innovációs miniszter (j3) és Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b2, háttal) tudománypolitikai megbeszélést folytat Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikussal (b) a Karmelita kolostorban 2023. október 25-én.  (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Demeter Szilárd lett a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Kormányinfó: Orbán Viktor a sajtóból értesült a kegyelmi...