Kórházi várólisták: van, ahol 9-szer többet kell várni, mint a koronavírus előtt

Startlap - Startlap
Februárban még javuló tendenciát mutattak a számok, de júniusban már mindez a múlté. Reggeli hírösszefoglaló.

Kórházi várólisták: van, ahol 9-szer többet kell várni, mint a koronavírus előtt

A Nemzeti Egészbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján februárban még javuló tendenciát mutattak a számok a kórházi várólistákról. Azóta a koronavírus-járvány miatt az orvosi beavatkozásra várók száma a felére csökkent, ugyanakkor a kitűzött műtétekig tartó várakozási idő egyes operációk esetén a sokszorosára nőttek. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben.

Soros György új “tervével” valójában jól járhat Magyarország

Az új uniós csomaggal rengeteg pénzt kaphatunk, amit unokáink fizetnének vissza. Mit takar az új “Soros-terv”, és mi a baja vele a kormánynak? Erről szól ez a cikk.

Szobánként 77 millió közpénzzel tolják meg három szupergazdag magyar különleges szállodáját

Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt  2006-ban privatizálta az egyik legkülönlegesebb fekvésű magyar ingatlant. Az épület állapota azóta jelentősen leromlott, azonban most két körben, részben egy visszás állami pályázaton 11,5 milliárdot kaptak, hogy piaci alapon nem működő hotelt építsenek a területre. A beruházásról bővebben itt írnak.

Belső vizsgálatot indít az MSZP az álmentős videó miatt

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A párt hétvégén tette közzé a felvételt, amelyet azóta töröltek, és amelyen egy mentősként bemutatkozó nő nagyon súlyos állításokat tesz a koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről

Nem tudtak megegyezni a Fidesz kizárásáról a Néppártban, feloszlatták a bölcsek tanácsát

Nem tudtak közös nevezőre jutni a magyar helyzetről a bölcsek tanácsának tagjai, ezért kezdeményezték a feloszlatást. Wolfgang Schüssel korábbi osztrák kancellár egy interjúban korábban azt mondta: Donald Tusk, az Európai Néppárt új elnöke állította le Fidesz értékelését, de most kiderült, hogy ez nem így történt. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

A kormány döntött a Természettudományi Múzeum sorsáról: már biztos a költözés

Az intézmény székhelyét Debrecenbe teszik át a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepciója keretében. A költözés ellen korábban a múzeumi szakma és a fővárosi vezetése is tiltakozott, mert az áttelepülés menthetetlen károkat okozhat a felbecsülhetetlen értékű múzeumi gyűjteménybenPalkovics László miniszter egy “egyszerű” megoldást javasolt erre a problémára. A témáról ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Péntektől megnyílik a horvát-magyar határ

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán jelentette be, hogy nem kell karanténba vonulni, ha Horvátországból térünk hazaRészletek itt.

Végső búcsút vettek George Floydtól: képeken a temetés

Magyar idő szerint kedd este szülővárosában, egy houstoni templomban utolsó útjára kísérték George Floydot, aki két héttel ezelőtt kegyetlen rendőri túlkapás miatt veszítette életét. A szertartáson ötszázan jelentek meg, de élőben is közvetítették. Ide kattintva fotókon nézheted meg, hogyan zajlott az esemény.

Elindult a kormányzati tájékoztatás az 5G-ről

Az 5G.hu nevű honlap célja a hiteles és pontos tájékoztatás, a nagy sávszélességű mobilinternet-szolgáltatás lehetséges felhasználási területeinek bemutatása. Az oldalról, az 5G-ről és a mobilhálózatok fejlesztéséről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

A hétvégére 30 fokos, fülledt meleg érkezik

Fotó: Getty Images

Változékony, mozgalmas időjárásban lesz részünk, de az enyhe éjszakákat egyre erősödő nappali felmelegedés váltja. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Ezrek kísérték végső útjára Alekszej Navalnijt

képcím

Ultimátumot adtak az oroszok Navalnij anyjának a holttestről

képcím

Van olyan magyar kórház, ahol már 2030-ra jegyzik elő a betegeket