Korda könnyes szemmel fogadta díszpolgári címét: 'Nem is hiszik el, milyen sokat jelent most nekem ez'

Az énekes egy igazi budapesti polgár, akinek azért is nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés, mert így neve is sokáig fennmarad.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-28 13:11

Fotó: YouTube/ ATV Magyarország

Korda György megdöbbenéssel vegyes meghatódással fogadta a hírt a Bors munkatársától, miszerint a  a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a főváros díszpolgára címben részesül. 

Mi nem tudunk róla! Biztos ez? Gyuri!

– reagált Klárika, aki miután a telefonhoz hívta férjét, gyors utánaolvasással megbizonyosodott róla, hogy a hír igaz.

Nem is gondoltam, ez óriási kitüntetés. Nem is tudok mit mondani, csak dadogok. Nem is értesítettek, nem hallottam. Ez nagyon nagy megtiszteltetés, fel sem fogom hirtelen. Még csak most érzem át a boldogságot. (…) Nekem Budapest a szülővárosom, az otthonom. Itt zajlik az életem, itt a szállodám, ami a fővárost szolgálja. Budapesti polgár vagyok, ezért jelent nekem különösen sokat ez a kitüntetés. Ilyen megtiszteltetésben részesülni azt is jelenti, hogy a nevem fent marad, nemcsak úgy, mint Korda György énekes, hanem mint Budapest díszpolgára. Aki megkapja, annak a neve fennmarad hosszú-hosszú ideig. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy ezt megkaphattam. Minden álmom így teljesüljön! Egyébként a nemzeti ünnepen, március 15-én is kaptam elismerést, Klárikától extra figyelmet és forró csókokat. (…) Nem is hiszik el, milyen sokat jelent most nekem ez a díj

– fogalmazott az énekes könnyekig hatódva. Korda György egyébként fiatal korában a VII. kerületi Dob utcában élt családjával, a Fé­szek Művészklubbal szemben. A díszpolgári címet Kordán kívül Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek, valamint posztumusz Antall Józsefnek és Mindszenty József bíborosnak adományozták.

Mai nap hírei

Kisebb változtatásokkal tér vissza a vásárlási idősáv

demokrata.hu13 órája

Horgászati tilalom lépett életbe a járvány miatt

agroinform.hu13 órája

Windows 7-et használ? Egy jó hír

itbusiness.hu14 órája

Woody Allen fröcsögve védi életét és családi döntéseit

konyvesmagazin.hu16 órája

iOS 15: két készülékre már nem biztos, hogy jön az új rendszer

gsmring.hu17 órája

Gólyahír! 41 évesen első kisbabáját várja Karsai Zita

femcafe.hu18 órája

Új lakó költözött Harryék angliai otthonába, nem is akárki!

joy.hu19 órája

Nagy a gond a Manchester Citynél, Guardiola komoly kihívás előtt áll

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája