Kiemelt Hírek 2019. január 30.

Könnyek között mindent beismert, majd összeesett a tárgyaláson az inárcsi családsegítő gyilkosa

Startlap Kiemelt Hírek 2019. január 30.
Az egykori rendőr nem érti, hogy ölhette meg a nőt, és azt mondja, szeretne helyet cserélni az áldozattal.

Januárban már vádat emeltek, szerda délelőtt pedig a tárgyalása is megkezdődött az inárcsi családsegítőt júliusban meggyilkoló volt rendőrnek a Budapest Környéki Törvényszéken – számolt be a 444.hu. A férfi egy 23 centis bicskával szúrta nyakon áldozatát, majd rögtön feladta magát. A tárgyaláson őszinte megbánást tanúsított, sápadtan, nehezen beszélt, végül mentőt kellett hívni hozzá, mert összeroskadt a székén.

 

Szeretnék az áldozattal helyet cserélni(…) Aki a törvényt tisztelte, az én voltam, hiszen azt tanultam, ez volt az életem, erre esküdtem fel. Mai napig sem hiszem, hogy ez megtörtént

– fogalmazott a bíróságon az egykori rendőr, aki könnyezve kért bocsánatot az áldozat rokonaitól és barátaitól. Az ügyész 12 év fegyházbüntetést kért a vádlottra, és mivel a férfi beismerte bűnösségét, a bíró rögtön kihirdethette volna az ítéletet, de a tárgyalást végül elnapolták. Ugyanis a vádlott rosszul lett, és a bíró szerint nem biztos, hogy ebben az állapotban képes volt felmérni a beismerés jelentőségét, valamint annak következményeit. 

 

A volt rendőr a vallomástétele során többször is megjegyezte, hogy igen, egyetért, abból sem elvenni, sem hozzáadni nem tud. Láthatóan nehezen beszélt róla, mi történt a családjával az elmúlt években, és ahogy a bíró a kérdésekkel egyre közelített a gyilkosság napjához, úgy vált egyre sápadtabbá. Egy ponton megjegyezte, azt hitte, elég lesz, ha mindent beismer

– írja a portál.

A hatgyermekes férfi miután távozott a rendőrségtől, biztonsági őrként dolgozott, valamint nyugdíjából élt. Az eset idején válófélben volt feleségétől, és devizahitele miatt nagy összegű tartozással rendelkezett, továbbá egyik gyermeke súlyos, 24 órás felügyeletet igénylő betegségben szenved. A fejük fölül elárverezett inárcsi házat a csládnak tavaly májusban kellett volna elhagynia, de egy hónap haladékban sikerült megállapodniuk az új tulajdonossal.

A férfi ekkor kereste fel a helyi családsegítőt, aki nem tudott egy hónap alatt azonnal költözhető otthont találni. Az egykori rendőr egy éjszakán át bolyongott, majd bement a családsegítóhöz, aki éppen egyedül volt. Hogy pontosan mi történt ekkor, azt nem tudni, a rendőröknek később azt mondta, nem emlékszik rá. Annyit tudni bizonyosan, hogy nyakonszúrta a nőt.

Keresés az oldalon