Kómában fekszik egy idős magyar nő, akit véletlenül nyakon lőttek az erdélyi rendőrök

Startlap - Startlap
A rendőrség bocsánatot sem kért még a családtól az autós üldözés ártatlan áldozata miatt.

Az 59 éves Lovász Hajnal életveszélyes állapotban kómában fekszik, mióta az erdélyi Magyaró településén a nyakát találta el egy rendőr tölténye, aki egy menekülő autóst próbált megállítani – számolt be a Bors. A tragédiához vezető események láncolatát egy egészen banális dolog, egy nem működő hátsó lámpa indította el.

Az üldözőbe vett autósnak nem égett a hátsó lámpája, majd amikor a szászrégeni rendőrök meg akarták emiatt állítani, padlógázra váltott, és sikeresen lehagyta az egyenruhásokat. Ők értesítették kollégáikat, akik Magyarón szúrták ki a vétkest autóst. A sofőrt itt is hiába próbálták megállítani, ezért végül az egyik rendőr hat golyót lőtt ki a járműre, amelyek egyike az utcán épp hazafele sétáló Hajnal nyakába fúródott. A rendőrök végül egy 20 éves fiút fogtak el, aki tagadja, hogy őt üldözték volna. Priusza egyébként nincs, korábban egyszer bírságolták meg gyorshajtás miatt.

A szomszédjától tartott hazafelé, és már csak azt láttuk, ahogy Hajnal elterül. Nem tudtuk, mi lehetett, azt hittük, elgázolta valami, olyan gyorsan történt minden. Amikor rájöttünk, mi történt, sokkot kaptunk. Azonnal rohantak hozzá a rendőrök és a helyiek

– idézte fel az eseményeket egy helyi lakos, aki úgy hallotta, a rendőr a kocsi kerekére célzott, és onnan pattant Hajnal felé a töltény. A magyaróiakat felzaklatta az eset: nem értik, miért lövöldöztek a rendőrök a nyílt utcán, ahol békés civilek sétálgatnak. Az asszony fia hozzátette: a testület még csak bocsánatot sem kért a családtól. 

Az orvosok szerint Hajnal állapota stabil, így lassan fel lehet ébreszteni a kómából. Az ügy kapcsán a rendőrség csupán annyit közölt: a lövéseket leadó kolléga 25 éves tapasztalattal rendelkezik, egyetemre járt, és korábban minden pszichológiai teszten megfelelt.

Ez is érdekelhet

képcím

"Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket" - mondta...

képcím

Megbillent a Balaton

képcím

Erdély több megyéjében is utakat szerveznek a budapesti...