Kivonul Magyarországról az egyik legnépszerűbb ruhabolt

Startlap - Startlap
Az Orsay összes magyarországi üzlete napokon belül bezár, a márka külföldön is anyagi gondokkal küzd. Esti hírösszefoglaló.

Kivonul Magyarországról az egyik legnépszerűbb ruhabolt

Az Orsay összes, 33 hazai üzlete napokon belül lehúzza a rolót. Az Orsay pénzügyi gondjairól, amely nem csak a magyar leányvállalatot érinti, nem először hallani. Arról, mi vezetett a bezáráshoz, és mire számíthatnak a hátralévő időben a vásárlók, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Schadl György és felesége végrehajtói irodája rekordprofitot termelt

Miközben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnöke és felesége által tulajdonolt Schadl-Baranyai és Társa alig pár éves működése alatt 2,5-szeresére növelte bevételét és nyereségét, a korrupcióval vádolt Schadl és neje 19 ingatlanra tett szert az ország különböző pontjain. Schadl-Baranyai Helga pedig férje “állandó helyettese” lett.Bővebben.

Jakab Péter feljelenti saját helyettesét “elnöki kötelességénél fogva” 

A Jobbik vezetője Potocskáné Kőrösi Anita kizárását kezdeményezi a pártból. Jakab Péter több dologgal is vádolja a tisztségviselőt, akit ő maga jelölt ki pár hete, és írásából kiderül, hogy bizonyítékai is vannak ellene. Mi történt? Innen kiderül.

Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktorért

MTIMiniszterelnöki SajtóirodaFischer Zoltán

A miniszterelnök születésnapján “hazánkért, népünkért, vezetőinkért” fognak közösen imádkozni a belvárosban Szentmihályi Szabó Ilona jóvoltából. Részletek.

Navracsics bejelentette, kik felelnek Magyarország öt zónájának fejlesztéséért

Az eddigi négy helyett öt régió, és vele együtt öt kormánybiztos lett, akiknek feladata az egyes régiók komplex gazdaságfejlesztésének kezelése. Az új zónákat az uniós fejlesztési régiók szerint alakították ki a gördülékenyebb forrásfelhasználás jegyében. További információkért katt ide.

Már nem sokáig közlekedhetnek ingyen a BKV-n az egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók

A veszélyhelyzet ideje alatt a kijelölt csoportok részére érvényes díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig vehető igénybe. Részletek.

Magyarország miseborszállítmánnyal segíti Ukrajnát

Soltész Miklós államtitkár úgy véli, az országban, ahol immár 3 ezer civil vált az oroszok tömeges mészárlásának áldozatává, a “hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen” miseborra “legalább” akkora szükség van, mint élelmiszerre vagy gyógyszerre. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Milliárdos haszonnal zárt, és több mint másfélszeresére emelte bevételét a Fidesz kedvenc biztonsági cége

A Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a 2021-es évben 70 százalékkal magasabb árbevételnek örülhetett. Az 1,7 milliárdos profitból közel egymilliárdot vett ki a cég két tulajdonosa. Részletek.

5000 méteres emlékparkot kap Budapesten Nelson Mandela

© Louise GubbCORBIS SABACorbis via Getty Images

Az emlékpark a 2013-ban, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela életművének fő üzenetét idézi fel: a megbékélés és megbocsátás útját

– közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn. A Gellért-hegy északi lejtőjére tervezett park, amely hamarosan elkészül, a város igazán különleges helyszínévé válik: a “kreatív, zöld” park lesz Budapest első állandó “land art” alkotása. Mit jelent ez pontosan, és mi köze ennek Nelson Mandelához? Ebből a cikkből megtudhatod.

Olajoshordókkal tiltakozott a Kossuth téren a Greenpeace

A környezetvédők fekete olajoshordókat sorakoztattak a Parlament elé, miután Orbán Viktor kizárta, hogy az EU e héten esedékes csúcstalálkozóján tárgyaljon az orosz olajimport embargójáról. A Greenpeace egy korábbi tanulmányra hivatkozva azt mondja: néhány egyszerű lépéssel, rövid időn belül akár 25 százalékkal is csökkenthető volna az európai kőolajigény. Videó és további részletek itt.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...