Kitiltották a Fehér Házból az újságírót, mert ezt kérdezte Trumptól

Donald Trump példátlan eszközhöz nyúlt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-08 16:13

Fotó: Olivier Douliery - Pool/Getty Images

Jim Acostának, a CNN tudósítójának csupán annyi volt a bűne, hogy a Fehér Házban tartott szerdai sajtótájékoztatón szóvá tette Donald Trumpnál, hogy miért nevezte az ország déli határához közeledő menekültek karavánját inváziónak.

Az elnök ezt nem vette jó néven, valódi válaszra nem is méltatta a riportert, inkább elkezdte támadni, majd felszólította, hogy fejezze be, és tegye le a mikrofont – közölte az MTI. A riporter ennek nem tett eleget, majd a Fehér Ház egyik női alkalmazottja megpróbálta kitépni a kezéből, amit szintén nem hagyott, ráadásul megfogta a nő karját is.

A CNN szégyellheti magát, hogy ön nekik dolgozik. Maga szörnyű, durva ember, nem lenne szabad, hogy a CNN-nek dolgozzon

– mondta Trump.

Acosta ezt követően még a Trump bírálóinak küldött csőbombákról tett fel kérdéseket, amelyeket az elnök egyszerűen álhíreknek nevezett, és a CNN-t is becsmérelte, mivel álhíreket terjeszt, egyúttal a nép ellenségének titulálta a CNN-t és Jim Acostát is.

A Fehér Ház végül felfüggesztette Acosta akkreditációját, a hivatalos álláspont szerint azért, mert „rátette a kezét” a mikrofonért nyúló fiatal gyakornoknőre.

A CNN azonban kiállt tudósítója mellett, és a döntést precedens nélkülinek és a demokráciára jelentő fenyegetésnek minősítette.

Jim Acosta kitiltását a Fehér Házi Tudósítók Szövetsége (WHCA) is elítélte, és felszólította a Fehér Házat, hogy vonja vissza a döntést.

Hozzászólások