Kiszivárgott egy levél, amelyben "nyomatékosan kérik" a bírósági dolgozókat, hogy ne beszéljenek az oltásukról

Startlap - Startlap
Hadházy Ákos vasárnap Facebook-oldalán tette közzé a Fővárosi Törvényszék "sürgős" e-mailjét, amelyben a csoportos oltás eltitkolására kérik a budapesti bíróságokat. Esti hírösszefoglaló.

Kiszivárgott egy levél, amelyben “nyomatékosan kérik” a bírósági dolgozókat, hogy ne beszéljenek az oltásukról

Hadházy Ákos vasárnap Facebook-oldalán tette közzé a Fővárosi Törvényszék “sürgős” fontosságúként címkézett e-mailjét, amelyben a csoportos oltás eltitkolására kérik a budapesti bíróságokat. A független képviselő megjegyzi, hogy mindeközben már a futballbírókat rég beoltották, méghozzá a Pfizer oltóanyagával, ugyanakkor az igazi bíróknak már nem abból jutott. Íme a levél.

Felbukkant a koronavírus a budapesti kardvívó világkupán, ami a nemzetközi sportközösség számára intő jel lehet

Van egy jó hírünk, meg egy rossz a fővárosi olimpiai kvalifikációs világkupáról, amelyet afféle teszteseményként kiemelt figyelem övez a világ minden részéről. Kezdjük a jóval: a magyar női kardválogatott történelmi sikert ért el. Erről ebben a cikben írnak.

MTI/Illyés Tibor

És most folytassuk a rosszal, ami sajnos ennél fontosabb: a járványügyi szempontból Európa egyik legrosszabb helyzetben lévő országaként a Fidesz egyik politikusa által elnökölt Magyar Vívó Szövetség vakmerő döntésének eredményeképpen megrendezett eseményen, amelyre a kétes reményű tokiói olimpia álmát kergetvén verbuváltak össze százakat 5 kontinens 49 országából, kudarcot vallhatott a szigorú protokoll. Az élő közvetítések tanúsága szerint a szabályokat gyakran megszegték, az úgynevezett “buborékrendszerben” megjelent a vírus. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezethetnek be

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap a közmédiának nyilatkozott a jelenlegi korlátozások fontosságáról, valamint a várható intézkedésekről. Bővebben.

Ezer felett a lélegeztetőgépen lévők száma

Az oltási hatékonyságunk javul, ugyanakkor a többi hazai koronastatisztika folytatja a drámaian romló tendenciát. Hány ember van kórházban? Hányan lélegeztetőgépen? Mennyi az új fertőzöttek és az új halottak aránya? Erre a linkre kattintvaszemléletes grafikonokkal illusztrált tájékoztatást kaphatsz a szokásos adatokról.

Erdőkertesi háziorvos: Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni

MTI/Mónus Márton

Még Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában is téma volt Kiss Csaba, az erdőkertesi háziorvos, aki nem hajlandó oltatni a körzetében. Kiss Csaba az ATV hírműsorának magyarázta el aggályait. Ha kíváncsi vagy, mit mondott, akkor itt folytasd az olvasást.

Elkészült a videójáték a koronavírusról, amelyben Müller Cecíliát kell megmenteni

A Thorir the ReD YouTube-csatornán videójátékba fojtották a bánatot, mindannyiunk legnagyobb örömére. Az eredeti Doom világát formálták át a magyar valósággá, a tévében Orbán Viktorral, a bajba jutott hősnő szerepében Müller Cecíliával. Videó és további részletek itt.

Önállóan is dolgozhatnak az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés résztvevői

A szombaton megjelent rendeletből arra következtethetünk, hogy talán mégsem mindegy az a 4 ezer fő, aki a kormány miatt távozott az egészségügyből. A diákok felkészültségétől függően a rendelet az önálló munkavégzési lehetőségek öt szintjét állapította meg. Részletek itt.

A Hintalovon Alapítvány az a “periférikus gyerekjogi szervezet”, aki szólt a Burdának, hogy egy 8 éves gyerek nem “szexi”

A divatlap nem is értette, mi a gond azzal, hogy egy 6-8 év körüli kislány ruháját szexinek nevezik. A Hintalovon Alapítvány megszólalt. Bővebben.

A falusi kisboltosok már regisztrálhatnak a támogatásért

A kifejezetten a kistelepülések számára 45 milliárd forintot elkülönítő programra nem pályázni kell, hanem egy egyszerű kérelmet benyújtani. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...