Kiemelt Hírek 2019. augusztus 15.

Kiszivárgott az exfideszes levele a gyulai városvezetésről

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 15.
Mutatjuk a NAV legnagyobb adósainak listáját. Egy tonna pénzt szánt a kormány állami kommunikációra, de még ennek is sikerült a két és félszeresét elkölteni. Négy ember halt meg egy balesetben, a rendőrség mégis lezárta volna a nyomozást egy furcsa indokkal. Hírösszefoglaló.

Kiszivárgott a volt alpolgármester levele, amelyben Orbánnak tálalt ki a helyi fideszesekről

Galbács Mihály, Gyula korábbi alpolgármestere és egyben egykori fideszes politikus elvileg a Fidesz vezetőinek, köztük Orbán Viktornak szánta azt a dokumentumot, amelyben a helyi vezetéssel összenőtt üzleti körről, és a hozzájuk köthető közbeszerzésekről ír. Az írás azonban még a sajtóig is eljutott, Galbács ellen pedig rágalmazásért tettek feljelentést. A volt alpolgármester írásának lényegét, valamint a település jelenlegi vezetőjének reakcióját ebben a cikkben olvashatod el.

Íme a legnagyobb magyarországi adósok listája

MTVA/Bizományosi: Róka László

Évről évre új, és ismerős nevekre egyaránt rábukkanhatunk a NAV el nem évült adótartozással rendelkezők listáján: van közöttük például önkormányzati képviselő, divattervező, de még adószakértő is. Ha kíváncsi vagy, kik tartoznak a legtöbb pénzzel az adóhatóságnak, akkor ezt a cikket olvasd el.

Eleve egy tonna pénzt szánt a kormány állami kommunikációra, de még ennek is sikerült a két és félszeresét elkölteni

Az elmúlt 12 hónapban a különböző állami szervezetek és vállalatok nagyjából a célként eredetileg megjelölt összeg nagyjából két és félszeresét költötték el kommunikációs tevékenységre. A keretet általában soha nem sikerül betartani, de ilyen durván korábban még nem lépték túl. Ha érdekel, mekkora összegről van szó pontosan, miként sikerült ilyen irreálisan túllépni a keretet, kik és mire költik a tízmilliárdokat, illetve kik azok, akik degeszre keresik magukat ezeken az állami tendereken, akkor ide kattints!

Négy ember halt meg, a rendőrség mégis le akarta zárni a nyomozást egy nagyon furcsa indokkal

Ez család nem tönkrement, hanem megszűnt

– fogalmazott az a kisvaszari asszony az újságíróknak, aki tavaly júniusban egyszerre veszítette el 43 éves férjét, 17 éves lányát, 19 éves menyét és öt hónapos unokáját egy balesetben. A rendőrség eleinte több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett emberölés miatt nyomozott, de idén tavasszal megszüntette volna a nyomozást egy váratlan indokkal. Az édesanya ügyvédje panaszt tett, de az ügyészség nem enged. A következő cikkből megrázó részletességgel ismerheted meg a tragédiát és a körülötte zajló szokatlan jogi harcot.

Nagyon sokba kerülhet az iskolakezdés, van, akinek hitelt felvenni is érdemes lehet

Sajnos sok család számára a nyár vége egyet jelent egy lehetetlen feladattal: komoly nehézségekbe ütközik a gyermekek tanévkezdetének finanszírozása. Mennyibe kerül az újabb iskolaév kezdete, és azoknak, akik nem tudják kifizetni ezt az összeget, milyen hitelt érdemes választaniuk? Ebből a cikkből kiderül.

Egy jó kis brüsszelezéssel indították a virágkarnevált Debrecenben

Szerdán startolt a virágkarneváli hét programsorozata a Kárpát-haza Galéria Boldogasszony vándorkiállításának megnyitójával, ahol Szász Jenőnek, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökének sikerült megfognia a lényeget, amikor beszédében Brüsszelre mutogatott.

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szeptemberben a vádlottak padjára kell ülnie vesztegetés bűntette okán Balogh Jánosnak, az Országos Roma Önkormányzat elnökének. Baloghnak egy titokban rögzített hangfelvétel miatt kell bíróság elé állnia. A vesztegetési ügyről részletesen erre a linkre kattintva olvashatsz.

Újabb hidegfront jön a hosszú hétvége előtt

Elszórtan záporok, zivatarok szakítják meg a napos időt egy pénteken érkező hidegfront miatt. A követzeő napokra vonatkozó időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon