Kiszámolták, mennyibe fog kerülni Harry herceg és Meghan Markle esküvője

Startlap - Startlap
Senkit sem lep meg, hogy ez az esemény nagyon sokba kerül, de ekkora összegre azért nem számítottunk.

Anglia elsőszámú esküvőszervező lapja, a bridebook.co.uk a tapasztalataik és a sajtóban keringő információk alapján végzett egy durva számítást, hogy vajon mennyibe is fog kerülni az angol királyi család következő nagy eseménye.

A nagy nap május 19-én lesz a Szent-György kápolnában, 600 vendég jelenlétében. A privát lagzira 800 fő kapott meghívást, de emellett további 2640 embert várnak a windsori kastélyba, hogy együtt ünnepeljen a királyi párral.

A legdrágább tétel a listán Meghan ruhája, a zene és az ennivaló, de a dekoráció sem lesz olcsó. Az étel és az ital együtt várhatóan majdnem félmillió fontba, vagyis körübelül 178 millió forintba kerül majd. A zenére és a ruhára egyaránt 300 ezer fontot számol az esküvőszervező oldal, ami 107 millió forintnak felel meg. Ahhoz képest, hogy Elton Johnt és a Spice Girlst fizetik ki ennyiből, ez az összeg tulajdonképpen nem is tűnik soknak. A többi költséghez képest a koszorúslányok ruhájára szánt 5000 font (1,7 millió forint) is igen kevés. Ennél jóval többet fognak WC-re költeni, 12,5 millió forinttal egyenlő angol font az ára a mellékhelyiségeknek.

Mindent egybevetve ha a nászútra nem gondolunk, akkor 11,4 milliárd forintba (31,5 millió font) fog kerülni, hogy Harry és Meghan oltár elé álljon.

Címlapkép: Karwai Tang/WireImage

Ez is érdekelhet

képcím

Szokatlan dolgot kért a temetésére Berki Krisztián

képcím

Emma Thompson 62 évesen először vetkőzött nyilvánosan, és...

képcím

Botrány lehet Pécsi Ildikó nevelt fiának könyvéből: még...