Kiemelt Hírek 2020. október 20.

Kirúgták a gyöngyösi kórházból a vírusszkeptikus ortopéd orvost

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 20.
Dr. Pócs Alfréd az orvoskamara Heves megyei elnöke és egyben önkormányzati képviselő, aki nemcsak a maszkviselésnek, de az 5G hálózatnak is hadat üzent, és állítása szerint nem is vírustagadó. Reggeli hírösszefoglaló.

Kirúgták a gyöngyösi kórházból a vírusszkeptikus ortopéd orvost

25 év után kirúgták dr. Pócs Alfrédot a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból. Pócs az orvoskamara Heves megyei elnöke és egyben önkormányzati képviselő, aki nemcsak a maszkviselésnek, de az 5G hálózatnak is hadat üzent. Pócsnak már több másik intézménnyel is meggyűlt a baja korábban, ugyanakkor állítása szerint nem is vírustagadó. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Elindult az influenza elleni oltás, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

A koronavírus-járvány miatt talán még soha nem volt olyan nagy a jelentősége az influenza elleni vakcinának, mint az idei szezonban. Miért olyan fontos az oltás, miért más a mostani influenzaszezon? Hol lehet jelentkezni a vakcináért, mi a különbség az egyes típusai között, ki adathatja be, és kinek kell vigyáznia? Milyen mellékhatásokat okozhat, és miért foglalt le belőle a kormány egy egész készletet? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ ebben a cikkben.

Így lesznek nyitva az üzletek a hosszú hétvégén

Az október 23-i hosszú hétvégén az üzletek módosított nyitvatartással várják a vásárlókat. Mit jelent ez a gyakorlatban az egyes boltok esetén? Ebből a cikkből megtudhatod.

Negyedmilliárdot költöttek rá, már az átadás előtt végigrepedt az új kerékpárút Kötegyánban

Az új bicikliutat elvileg augusztus 31-én kellett volna átadni, de problémák támadtak a 245 millió forintért felhúzott úttal, a beruházás jelenleg is csak saját felelősségre használható. Minderről bővebben itt írnak.

Karácsony Gergely: Ki akarják törni a nyakunkat

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Nagyinterjút készített a Telex Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki ragaszkodik ahhoz, hogy nem lesz belőle miniszterelnök, ugyanakkor mindenkit arra bíztat, hogy bátran induljon a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. A beszélgetés során szó volt Gyurcsányról, a judapestező összellenzéki szerencsi jelöltről, a Bubiról, a Tiborcz-adóról, az ingyen-BKV-ról, és a vírus elleni védekezésről is. Elmondta, miért szerepel még mindig a pártpolitikában, és arról beszélt, hogy ami jelenleg az önkormányzatok és a kormány között zajlik, az valójában csak árt a Fidesznek. Íme az interjú.

Semmi sem bizonyítja, hogy Orbán Viktor tanácsadójának orrspray-je megvédene a vírustól

Hivatalos e-mail fiókjáról, miniszterelnöki főtanácsadói titulusa megjelölésével Hegedűs Zsuzsa a napokban mintegy 900 hátrányos helyzetű település iskolaigazgatóit és polgármesterét kereste meg azzal, hogy egy bizonyos márkájú orrspray vásárlására buzdítson, ami állítása szerint védelmet nyújt a koronavírus ellen. A Hegedűs által hivatkozott pécsi kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a termék hatása nem bizonyított, a szociológus mégsem vonja vissza állításait. Bővebben.

2021 végére 2 milliárd adag vakcinát osztanak el méltányosan a világ országai között

Már 184 ország csatlakozott a COVAX kezdeményezéséhez, amellyel a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítását, valamint a vakcina kifejlesztésének és gyártásának felgyorsítását célozzák. A programról az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz beszélt Genfben. Gebrejszusz szerint a következő pár hónap különösen Európában és Észak-Amerikában lesz nehéz. Részletek itt.

Human Rights Watch: éheztetik, terrorizálják, verik és erőszakolják az előzetesben lévő embereket Észak-Koreában

Felkavaró jelentést írt a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet, miután interjút készített 15 nővel és férfival, akik előzetes letartóztatásba kerültek Észak-Koreában. Bővebben.

Megszólalt egy szemtanú: Dudáló autóval kergették, és közben filmezték a Miskolcon garázdálkodó medvét

A Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban rögzítették az állatot. Bukor István éppen a birsalmát szedett lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor “borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltésre” lett figyelmes. Arról, mi következett ezután, ebben a cikkben mesél, ahol videót is találsz az eltévedt medvéről.

852 használt Porsche, 18 Ferrari, 5 Rolls-Royce és 3 Lamborghini kelt el a járványhelyezt idején Magyarországon

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Szinte nem is érezni a pandémia hatásait a hazai használtautó piacon, sőt, a fiatal gépjárművek kereskedői számára még új vevőket is hozott a vírus. Ez a DasWeltAuto friss közleményéből derült ki, amelyben bemutatják, miként alakult az ágazat sorsa az elmúlt hónapokban. A folytatásért ide kell kattintani.

20 fok feletti hőmérsékletet mérhetünk

Fokozatos melegedés zajlik, amelynek köszönhetően a hét közepétől majd több helyen átlépi a hőmérséklet a 20 fokot, és átmenetileg megszűnnek az éjszakai fagyok. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon