Király Gábor: Ne gondoljuk, hogy mindent jobban csinálunk

Startlap - Startlap
A 108-szoros válogatott kapussal a hvg.hu készített interjút.

Összesen 18 évet töltött légiósként Király Gábor, a 108-szoros magyar válogatot kapus, aki 42 éves kora ellenére még mindig aktívan futballozik a Szombathelyi Haladásban. Az ikonikus mackónadrágjáról ismert játékos őszintén nyilatkozott a hvg.hu-nak karrierjéről, a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről, illetve labdarúgó pályafutását követő terveiről.

A cikkből kiderül, Király szerint fontos, hogy jó alapokra helyezzék a labdarúgást, így egyetért például a stadionfejlesztésekkel, hisz, mint mondja, görönyös pályán jóval nehezebb egy gyermeket megtanítani az egyenes passzolásra. Azonban azt is hozzáteszi, ahogyan egy szép iskolába, jó tanárokra van szükség, így egy imponzáns létesítmény sem elég ahhoz, hogy fejlődjön a hazai futball: profi szakemberek kellenek az előrelépéshez.

Én 18 évet töltöttem külföldön, sok mindent megtapasztaltam a saját bőrömön, amit a létesítményembe, ide a Király Sportlétesítménybe próbálok behozni és megvalósítani.

-hangúlyozta Király Gábor, aki szerint fontos lenne, hogy a külföldön profi karriert befutó játékosok, vagy a határon túl edzőskődő kollégák hazahozzák a tudást, illetve azt a mentalitást, ami segít a fiatal generációk megváltozott szokásait kezelni.

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián milliárdos...

képcím

Ezért süllyedt el a Hableány

képcím

Meglepően komoly összeget tehet zsebre az RB Leipzignél a magyar...