Meglepően komoly összeget tehet zsebre az RB Leipzignél a magyar kapus

Startlap - Startlap
Gulácsi Péter értéke rövid idő alatt a háromszorosára emelkedett.

A 28 éves Gulácsi Péter a német bajnokság egyik legjobb kapusa, hét őszi élvonalbeli meccsén egyetlen gólt sem kapott – ennek megfelelően igen szép fizetéssel jutalmazza játékát a lipcsei egyesülete. A Blikk értesülései szerint az RB Leipzig immár évi 3 millió eurót, vagyis körülbelül 960 millió forintot fizet a magyar kapusnak, akinek egyébként a szerződését is meghosszabbították 2022-ig.

A Blikk azt is megjegyzi, hogy a focista a szakmai oldalak szerint nyáron még 8 millió eurót ért, decemberre azonban ez 10 millió euróra emelkedett, ami alapján Gulácsi a kapusok élvonalába tartozik.

Az, hogy hosszú távon számítanak rám, természetesen pozitív visszajelzés számomra azzal kapcsolatban, hogy jó úton haladok. Elégedett velem a szakmai stáb, s értelemszerűen mindent megteszek azért, hogy ez így is maradjon. (…) Bár az elmúlt átigazolási szezonban hatalmas összegeket adtak ki kapusokért, az ezen a poszton játszók ázsióját nem lehet összehasonlítani a középpályásokéval és a csatárokért kifizetett pénzekkel. Rövid időn belül a háromszorosára emelkedett az értékem, úgy érzem, ez is mutatja, hogy jól teljesíte

– nyilatkozta Gulácsi.

Ez is érdekelhet

képcím

Megvan a minimálbér hivatalos, új összege

képcím

Megvan a megállapodás a minimálbérről: akár 560 ezer körül...

képcím

Több mint 50 százalékos fizetésemelést kapott 16 államtitkár