Kínai vakcinák: súlyos következménye lett a titkolózásnak

Startlap - Startlap
A már beoltott magyarok százezreit érte hidegzuhanyként a hír, hogy talán mégsem rendelkezik a kellő védelemmel, és milliók bizalma rendülhetett meg a kínai készítményben, amellyel egyébként a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt is beoltották. Mi az igazság? Reggeli hírösszefoglaló.

Kínai vakcinák: súlyos következménye lett a titkolózásnak

A kínai vakcinák visszatartott kutatási eredményeit az ország járványügyi központjának vezetője fejelte meg szombati nyilatkozatával. A már beoltott magyarok százezreit érte hidegzuhanyként a hír, hogy talán mégsem rendelkezik a kellő védelemmel, és milliók bizalma rendülhetett meg a kínai készítményben, amellyel egyébként a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt is beoltották. Mi az igazság? Ebben a cikkben szakember segítségével magyarázzák el a helyzetet.

Kórházi Főigazgatóság: A lélegeztetett betegek több mint 80 százaléka meghal

Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese hétfő este a a Hír Tv-n tájékoztatott a járványhelyzetről és a hazai egészségügy kapacitásairól. Mit mondott? Innen kiderül.

Fontos és jó hírt közölt a kormány azoknak, akik érvényes TAJ-szám nélkül szeretnének ingyenes oltást vagy koronavírus elleni gyógyszert 

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára magyarázta el, mi vár azokra, akiknek járuléktartozása van. További információkért katt ide.

Áder János nem vonja vissza a nőket zaklató, kirúgott debreceni dékán kitüntetését sem

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ahogy a rasszista, homofób és szexista megjegyzései miatt többek által bepanaszolt Gulyás László egyetemi tanár esetében, úgy Bálint Péter,  a Debreceni Egyetemről tavaly kirúgott dékán kitüntetése is marad. Áder János magyarázatáról és a két botrányról itt olvashatsz.

Nem a vírus, hanem az álhírek terjedése veszélyezteti igazán a cigánytelepek lakóit

Arról, hogy a legkiszolgáltatottabbakat, a marginalizált, hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat hogyan érinti a koronavírus, alig esik szó. Ez a hiánypótló cikk azt mutatja be, milyen hatása van a járványnak a mélyszegénységben, szegregáltan élő romák csoportjára.

“Nem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe” – erős az oltásellenesség a fizikai dolgozók között

A zárt légtérben, közösségben dolgozó kétkezi munkások kifejezetten veszélyeztetett helyzetben vannak a járvány szempontjából, és arányuk a régióban igen magas. A G7 felkeresett húsz embert, például gyári dolgozót, bolti eladót, kozmetikust, takarítót, amiből kiderült, hogy egész áruházakban, gyárrészlegekben nincs egyetlen beoltott sem. Bővebben.

Százmilliók közbeszerzés nélkül: a Fidesz jelöltje volt az egyetemi takarítást elnyerő cég tulajdonosa

Varga Róbert a szegedi KDNP elnökségi tagja volt, Fehéroroszországban csak biztos politikai hátteret, rendet és tisztaságot talált, fél tucat állami beruházáson, illetve Szíjj Lászlóval is dolgozott. Az ő cége volt az a szerencsés, akinek közbeszerzés nélkül pottyant az ölébe a Szegedi Tudományegyetem 750 milliós takarítása. Az ügyben nem az elmulasztott tender az egyetlen csavar. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

“Én a gyerekekért kevésbé aggódom, de az oktatásirányítás már most megbukott az érettségin” – szülők, tanárok és diákok szólaltak meg a szóbeli eltörléséről

Fotó: MTI/Varga György

Pénteken jelentették be, hogy idén – néhány kivételtől eltekintve – elmaradnak a szóbeli érettségi vizsgák. A hír nagy port kavart, de vajon miként reagáltak az érintettek? Erre a linkre kattintva elolvashatod, mit mondanak ők, a szülők, a tanárok és az érettségire készülő diákok.

Az igazi esőzés csak most jön, és havazásba fordul

A jelenlegi, finoman szólva szeszélyes időjárás meghatározó ciklon csapadékzónája egyre nagyobb területet foglal el, az eső több helyen havazásra vált. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?

képcím

Koronavírus itthon: 94 beteg hunyt el az elmúlt napon

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...