Kiemelt Hírek 2021. április 21.

Kínai vakcina: a magyar kormány furcsát állít

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 21.
Menczer Tamás közösségi oldalán büszkélkedett a Sinopharmmal, hogy a világ vezető orvosi szaklapja is magasztalta az oltóanyagot. Úgy néz ki, ez nem egészen így van. Esti hírösszefoglaló.

A kormány szerint a világ vezető orvosi szaklapja kiállt a Sinopharm mellett, de ez nem igaz

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára egy posztban dicsekedett el a Facebookon, milyen nagy dicséretben is részesült a kínai vakcina. Azóta kiderült, hogy Menczer nem egészen megfelelően hivatkozott a történtekkel kapcsolatban. Bővebben.  

Szlávik szerint egyelőre nem kell beoltani a gyerekeket 

MTI/Koszticsák Szilárd

Óvatos kell lenni a mozik, színházak nyitásával, mert beltéren egy szuperfertőző akár száz másik embert is meg tud fertőzni – mondta Szlávik János az ATV Start című műsorában. Ugyanitt arra is kitért, miért nem fontos most még a gyerekek oltása. Ha te is kíváncsi vagy a magyarázatára, akkor csak ide kell kattintanod. 

Fegyverraktár robbantás: Budapesten keresztül ment két orosz ügynök Csehországba

Az alapos nyomozásokra specializálódott Bellingcat újabb részleteket derített ki az Ostrava mellett 2014-ben felrobbantott a raktárról. Hogy a hét évvel ezelőtti robbantás az orosz katonai titkosszolgálat (GRU) merénylete volt, arról a cseh miniszterelnök beszélt szombaton. További részletek az ügyről innen érhetőek el. 

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

Beadta a kormány a javaslatot, amellyel hatályát veszti a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény, viszont 20 millió forintos mérlegfőösszeg fölött majdnem minden szervezetről az Állami Számvevőszék készít évente jelentést. Bővebben

Kecskemét fideszes polgármestere arra kéri az ellenzéket, hogy ne tartsanak előválasztási kampányt

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármester Facebook-bejegyzésben kéri az ellenzéket, hogy ne tartsanak előválasztási kampányt, úgy érzi ugyanis, hogy a következő hetek, hónapok nem alkalmasak ennek lebonyolítására. A különös kérésről itt lehet megtudni többet. 

Putyin befenyítette az oroszok ellen provokálókat

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt – fogalmazott Vlagyimir Putyin, aki kissé fenyegetőre vette szavait. Részletek

Úgy néz ki, Dárdainak már csengettek a Herthánál

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya január végén vette át újra az berlini csapat irányítását, és azóta mindössze hat pontot sikerült gyűjteniük. A német sajtó már név szerint tudni véli, ki is jönne Dárdai helyére

15 évig nem járt dolgozni, de végig kapta a fizetését

Fotó: Getty Images

Az olasz sajtóban csak a hiányzás királyaként emlegetik azt a közszférában dolgozó férfit, aki új országos csúcsot állított fel azzal, hogy 15 évig nem járt dolgozni, Hogy miként is sikerült eddig húznia, az ebből a cikkből fog azonnal kiderülni.

Keresés az oldalon