Kínai lélegeztetőgépek: súlyos állítások a MalaysiaNow cikkében

Startlap - Startlap
Lapinformációk szerint a hazai vásárlás idején már tudni lehetett, az egyik típus nem alkalmas arra, hogy intenzív osztályon dolgozzanak vele. Esti hírösszefoglaló.

Kínai lélegeztetőgépek: súlyos állítások a MalaysiaNow cikkében

Az Orbán-kormány az első koronavírus-hullám alatt összesen 178 milliárd forintért vásárolt kínai lélegeztetőgépeket Vinod Sekhar maláj üzletembertől. A MalaysiaNow újság azt állítja, amikor a magyar kormány vásárolt belőle, már tudható volt, hogy a gép egyik típusa veszélyeztetheti a betegeket. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az EBESZ Magyarországra

Teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) – írja a Eurologus. Erre az uniós államok közül eddig egyedül Bulgáriában volt példa. Az EBESZ értékelésében meg is indokolják a javaslatot. Ha érdekel, ide kattints.

Bronzérmes a magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyes váltójában

Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A téli olimpiai játékokon most debütált a versenyszám. Ez volt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya második olimpiai érme. A döntőben a magyar csapat a negyedik helyen ért célba, végül mégis ők állhattak a dobogó harmadik fokára. Mi történt? Innen megtudhatod.

Covid: Ausztria lépése példátlan Európában

Hivatalosan is életbe lépett szombaton Ausztriában a koronavírus elleni általános oltási kötelezettséget előíró jogszabály, amit több lépcsőben terveznek bevezetni. Részletek.

A Bloomberg élesített egy cikket arról, hogy megindult Ukrajna orosz megszállása – reagált a Kreml

“Live: Russia invades Ukraine”, vagyis élő közvetítés arról, hogy Oroszország megkezdte Ukrajna megszállását, a Bloomberg hírügynökség oldalán pénteken eddig ismeretlen okból élesedett egy cikk az orosz-ukrán háború megindulásáról. Vlagyimir Putyin szóvivője röviden kommentálta a történteket. Íme.

Eközben megérkeztek Lengyelországba az amerikai katonai erősítés első egységei. Bővebben.

A kötelező oltás ellen tiltakozók már egy határátkelőt is elfoglaltak Kanadában

Minas Panagiotakis / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hétvégén érkezett meg a kanadai kamionosok menete az ország parlamentjéhez Ottawába. A Freedom Convoy néven összeálló fuvarozók azért indultak el a fővárosba, mert a kormány kötelezővé tette az ingázók számára a koronavírus elleni védőoltás felvételét. A tiltakozáshoz oltásellenes civilek is csatlakoztak. Justin Trudeau miniszterelnök nem kíván tárgyalni a demonstrálókkal. Részletek.

Ismét megjelenhetnek a hidroplánok Magyarország vizein

A magyarországi vízirepülés újbóli bevezetésén dolgozik a tavaly létrejött Aeroepxress Kft., amelynek a hidroplánja pénteken és szombaton próbarepülések egész sorát hajtotta végre a Dunán. 1937 óta ez volt az első magyar lajstromjelű hidroplán által teljesített repülés, amiről videó is készült, itt nézheted meg.

A kihalás szélére sodródott kígyófaj megmentéséért küzdenek hazánkban

Az egész világon kizárólag a Kárpát-medencében, mára jellemzően Magyarországon, kis számban élő rákosi vipera fennmaradásáért indult fajvédelmi program. Részletek.

Szélviharral indul a jövő hét

Hétfőn és kedden is erős, több helyen viharos széllökésekre kell készülni. A szeles hétkezdet után a jövő hét közepén anticiklon hoz nyugodtabb és enyhébb időt, több helyen 15 fokot is mérhetünk majd. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ukrajna: az OTP háborús szponzor