Kimondták: nem direkt vágatta le a lábait a vonattal a 29 biztosítással rendelkező férfi

Először még csalás miatt indítottak eljárást.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-29 10:45

Címlapkép: Thinkstock

Cs. Sándornak 2014-ben mindkét lábát levágta a vonat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsászári vasútállomáson. A biztosítók nem fizettek neki, ugyanis gyanúsnak tartották, hogy a férfinek 27 biztosítónál 29 biztosítása volt, sőt, ellene indítottak büntetőeljárást csalás miatt.

Most azonban fordulatot vett az ügy, egy polgári peres eljárásban neki adtak igazat, az egyik biztosítónak pedig fizetnie kell – számolt be a különös ügyről az Index.

Aztán jöttek a nyomozók

A négy éve történt esetet kezdetben balesetnek könyvelték el, de két hónap elteltével az egyik biztosító által felbérelt, biztosítási ügyekre szakosodott cég magánnyomozói kezdtek kutakodni.

Aztán megjelentek a budapesti nyomozók is, és a férfiból vádlott lett: mondván, szándékosan ugrott a vonat alá, hogy felvehesse a több százmillió forintnyi biztosítási pénzt.

A biztosítók nem fizettek, Sándor beperelte őket, így több polgári per is indult, ezeknek egyikét nyerte meg most a férfi, akinek közel 11 millió forintot kell megfizetni kamatostul. Érdekesség, hogy közben a büntetőper nem nagyon halad, Sándor szerint amúgy is csak azért indították, hogy őt nehéz helyzetbe hozzák.

Megnézték, hogy mi történt

A polgári per során lefolytatták a bizonyítási eljárást, meghallgatták Cs. Sándort, kihallgatták tanúként a mozdonyvezetőt, a kalauzt és az egyik utast, illetve bekérték a nyírbátori és a budapesti rendőrség által készített teljes iratanyagot, szakértői véleményeket szereztek.

Mivel Cs. Sándor több biztosítót is beperelt, ezért a bíróság a többi bíróság által lefolytatott bizonyítási eljárás iratanyagát, a tanúk meghallgatását, a szakértői véleményeket is megszerezte. 

Ezt követően a bíróság kimondta, hogy a biztosító nem tudta kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Sándor szándékosan akarta levágatni a lábait. 29 biztosítása közül ráadásul nem mind baleset- és életbiztosítás (például slusszkulcs elhagyására is kötött), tudta őket fizetni, nem volt olyan élethelyzetben, hogy feltétlenül szüksége lett volna a biztosítási pénzre. Egyébként is extrém sportokat űzött, motorozott, kvadozott, ezért kötötte meg a biztosításokat, hogy a családja ne szenvedjen hiányt, ha őt bármi éri – olvasható az ítéletben.

Mindig van nála gumipók

A bíróság szerint Cs. Sándor a több órán keresztül tartott meghallgatása során „teljesen életszerűen, hihetően előadta a baleset körülményeit, hogy megvágta a bal lábát az üveg, jobb lábával megcsúszott, hogy egy nehéz súlyos táskát cipelt, olyan gyorsan történt az esemény, hogy tulajdonképpen arra se emlékszik, hogy hogyan került be a vonat alá, arra emlékszik, hogy próbált kimászni, üvegtörmeléken megvágta magát, hogy mindig volt nála gumipók, amit a felesége tudott, így a nő ezért tudta megtalálni a táskájában a gumipókot, és tudta a baleset után közvetlenül elkötni a lábát” – írják.

Ezt szándékosan kivitelezni?

A bíróságot a mozdonyvezető, a kalauz és az egyetlen szemtanú (aki nem lát jól) tanúvallomásai sem győzték meg. Azt is megállapították, hogy nehéz lett volna kivitelezni, hogy például csak a két lábát vágja le a vonat, és ne rántsa be maga alá.

Sándor az ítélet után kilátásba helyezte, ha a bíróság nem jár el ellenük, akkor a mozdonyvezető, a kalauz és a magánnyomozó ellen rágalmazás és becsületsértés miatt pert indít – írja a portál.

Mai nap hírei

Donald Trump feleségdublőrt használt?

eletforma.hu7 órája

Orbánnak is nyilvánosan beszólt a Felcsút edzője. Csomagolhat?

felcsut.ezalenyeg.hu7 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu10 órája

Sokat érnek most a régi mobilok a Telenornál

mmonline.hu11 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu12 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu12 órája

7 dolog, amit megtehetünk tüdőnk egészségéért

szimpatika.hu13 órája

Kijevből rászóltak Szijjártó Péterre, hogy álljon le, mert rossz vége lesz

168ora.hu15 órája