Kiderült, miért ölt a kőbányai gyilkos

Startlap - Startlap
Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója elismerte, hogy gond volt. Fontos változás jön a bankoknál, ami miatt a fizetések negyede tűnhet el egy pillanat alatt. Durva összegeket vesz ki az állam az egyetemi oktatók zsebéből. Hírösszefoglaló.

Kiderült, miért ölt a kőbányai gyilkos

A 23 éves Cs. Dánielt szerdán Frankfurtban fogták el német rendőrök, mivel a szintén 23 éves K. Kata keddi meggyilkolásával gyanúsítják. Az áldozat a szomszédaitól hiába próbált segítséget kérni. Most kiderült, miért vágta el a lány torkát az elkövető, valamint az is, miért nem segítettek a szomszédok K. Katán. A részletekért ide kattints.

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója elismerte, hogy gond volt

Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója egy interjúban elismerte, hogy nem működött a rendszer az általa vezetett intézményben. De a médiumokat hangulatkeltéssel vádolja, pedig az új rendszert csak azután vezették be, hogy a kaotikus körülményekről beszámolt a sajtó. Azt, hogy mit nyilatkozott minderről Polgár, ebből a cikkből tudhatod meg. 

Fontos változás jön a bankoknál, ami miatt a fizetések negyede tűnhet el egy pillanat alatt

Fotó: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

A tervek szerint szeptember 14-én lép életbe egy fontos szabályozás, amely megváltoztatja majd a bankkártyás fizetéseket. Nagyobb biztonság jön, de nagyobb kényelmetlenség is. Az érintett szereplők azonban – például bankok, fizetési szolgáltatók – egész Európában el vannak késve a felkészüléssel. Ennek következményeképpen becslések szerint az online fizetések negyede tűnhet el, amennyiben szeptember 14-én bevezetik a szabályt. Arról, hogy pontosan milyen változásokról van szó, és mik a várható következmények, alább tájékozódhatsz. 

Több havi fizetést vesz ki az állam az egyetemi oktatók zsebéből

Van egy visszásság, amelyről egyetemi körökben gyakran hallani, de ezeken kívül nem adnak róla hírt, pedig az adatok szerint elég komoly problémát jelent: az oktatók előléptetésének ütemezéséről van szó. A felsőoktatási törvény szabályozza az egyetemi oktatók előléptetésének idejét, sok helyen azonban mégsem ennek megfelelően működik a rendszer. Vannak olyan oktatók, akik akár évi 1,5 millió forintot buknak emiatt. A kormány kedvenc egyetemein minden rendben megy.

Ezekért az országokért hagyja el végleg a hazáját a legtöbb magyar

2010 és 2017 közt a legfontosabb kivándorlási országokban dinamikusan növekedett azon magyarok száma, akik sikeresen folyamodtak állampolgársághoz. De melyek a legnépszerűbb célországok, hol akarnak a leginkább állampolgárrá válni a magyarok? És mi a helyzet azokkal, akik magyar állampolgárságért folyamodnak? Válaszok kattintás után.

Jégesővel mosta el Miskolcot a szupercella

Lassú mozgású, kiadós felhőszakadással járó zivatarok áztatták el a Zempléni-hegység és a Bükk környékét, köztük Miskolcot is, amelynek térségét egy szupercella mosta el. Volt felhőszakadás plusz jégeső, nem is akármilyen. 

Meghalt Hamza bin Láden, Oszáma bin Láden fia és örököse

Fotó: Al-Jazeera/Getty Images

Hírszerzési jelentések szerint elhunyt az al-Káida terrorszervezet egyik alapítójának, Oszáma bin Ládennek a fia és feltételezett örököse, Hamza bin Láden. A következő cikk Hamza bin Láden halálának körülményeiről, valamint tevékenységéről szól.

Esős hidegfront érkezik pénteken

Pénteken vonul át hazánk felett a sokak által várt, hűsítő hidegfront, amely a legtöbb esőt várhatóan a Dél-Dunántúlra hozza. 

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Szegedi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben

képcím

MOK: törvényszegésre buzdít a miskolci kórház főigazgatója