Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt gyulladt ki a kórház

Startlap - Startlap
A beteg meghalt a saját maga által okozott tűzvészben, Győrfi Pál beszámolója szerint a tűz áldozata egy fiatal nő. A kórházban 50 négyzetméteren égtek a lángok, a tűzoltók 18 kocsival vonultak a helyszínre. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, mi okozhatta a halálos tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt gyulladt ki a kórház

A fiatal nő súlyos égési sérülések következtében életét veszítette, amikor a budapesti kórház detoxikáló helyiségében mintegy 50 négyzetméteren égtek a lángok vasárnap. A tűzoltók 18 kocsival vonultak a helyszínre. A katasztrófavédelem helyszíni felvételét itt találod, a kórház közleményét a tragédia okairól ebben a cikkben olvashatod.

Mindeközben Kásler Miklós miniszter személyesen is megjelent az intézményben, majd videós beszámolóval jelentkezett a Facebookon, azonnali átszervezést sürgetve. Bővebben.

Az MSZP kirúgta Bangónét, aki hazudott a diplomájáról

A “patkányozásról” elhíresült Bangóné Borbély Ildikó eddig bátran aposztrofálta magát közgazdászként, csakhogy az állítólagos alma mater soha nem találkozott diákként a szocialista képviselővel. A párt közleményt adott ki, Bangónét felszólították, hogy adja vissza mandátumát, a Fidesznek pedig azt üzenték, a Völner-Schadl diplomabotrányban kövessék a példájukat. Részletek.

Kettő telitalálatos is volt a hatos lottón

Amennyire örülhet most a két nyertes szelvény szerencsés tulajdonosa, annyira szomorkodhat az a 73 lottózó, akik csupán egyetlen számot vétettek el, de ennek köszönhetően tízmilliók helyett egy átlagfizetésnél kisebb a jutalmuk. További információkért katt ide.

Középiskolai felvételi: megérkeztek az első eredmények

MTI Fotó: Rosta Tibor

Ahogy azt az elmúlt évekből megszokhattuk, a Budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban rendkívül gyorsan kijavították a szombati központi írásbeli dolgozatait. Az intézményben felvételiző tanulók elmúlt tíz évi átlagos pontszámai szinte megegyeznek az országos átlaggal, így addig sem kell a sötétben tapogatózni, amíg a többi iskola elvégzi a tesztek ellenőrzését. Részletek.

Csákányi Eszter, Bödőcs Tibor és Nagy Ervin is szavazatszámlálásra buzdít

Magyarországon a szabályok betartásának és betartatásának nincsen kialakult kultúrája. Fejétől bűzlik a hal. A törvényhozók elsőként hágják át a szabályokat és/vagy maguk kényére alakítják azokat random és gyakran alantas egyéni érdekeket szolgálva. Mit várunk, ha már a választásokon is csalás van? Mit várunk, ha már akkor sem teszünk semmit?

Bodó Viktor rendezésével, 26 népszerű előadóművész közreműködésével videókampány indul a választások tisztasága érdekében. A projektet jegyző Unhack Democracy civil szervezet kutatásai szerint a visszaélések többnyire azért maradnak kivizsgálatlanul, mert az érintettek nem is jelentik az eseteket. “Heroikus, amit a szavazatszámlálók csinálnak, ez egy komoly meló, megterhelő” – fogalmazott Bodó. Videó és további részletek itt.

Nemzeti értékké nyilvánították a Székely himnuszt

Az elsőként 1922-ben előadott dal a Hungarikum Bizottság döntése nyomán bekerült a Magyar Értéktárba, így az erdélyi kiemelt nemzeti értékek hatodik tagjává vált. Innen már csak egy lépés, hogy a Székely himnusz hungarikum legyen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Újabb európai országba utazhatunk magyar vakcinaigazolvánnyal

Immár 28 országgal él a kétoldalú megállapodás a vakcinaigazolványok kölcsönös elfogadásáról. Szijjártó Péter vasárnapi bejelentése a legfrissebb szabaddá vált úti célról erre a linkre kattintva olvasható.

Bajban vannak a burgonyatermesztők: akár az egész európai termelés is összeomolhat

Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

A termelési költségek rendkívüli mértékben nőttek, a kereslet pedig csökken. Az európai gazdák a termőterület csökkentését szorgalmazzák, ugyanakkor kellő időben történő intézkedések híján a termelési többlet a termelés összeomlásával fenyeget. Magyarországon a burgonya rohamos drágulást mutat. Bővebben.

Több helyen fagypont alatt marad a maximum hőmérséklet, akár -15 fok is lehet

Sok napsütés, szélcsend és csapadékmentes idő várható hétfőn, azonban a hőmérséklet már-már farkasordító lesz, főleg éjszaka, a hóval borított tájakon. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van