Kiderült, mennyibe fog kerülni a kormánynak a kötelező lázmérés

Startlap - Startlap
Orbán Viktor október elsejétől rendelte el a hőmérőzést a tanintézmények bejáratánál, amelyhez a magániskoláknak is biztosítják a szükséges eszközöket. Reggeli hírösszefoglaló.

Kiderült, mennyibe kerülhet a kormánynak a kötelező lázmérés

Orbán Viktor október elsejétől rendelte el a kötelező hőmérőzést a tanintézmények bejáratánál. Ehhez az állami és a magániskolák számára egyaránt államilag biztosítják az eszközöket. De vajon mennyi pénzbe kerül mindez? Innen kiderül.

Szijjártó Péter szerint Donald Trump Nobel-békedíjat érdemelne

Szijjártó Péter külügyminiszter Washingtonban járt, ahol élő közvetítésben jelentette be, ki lesz az új magyar nagykövet, és értékelte Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatát, valamint Donald Trump munkásságát. Az erről készült videó és az egyéb információk erre a linkre kattintva nézegethetők. 

Szijjártó Péter rendszeresen utazik a háromszoros áron beszerzett rendőrségi helikopterrel 

A tudósítások és fotók tanúsága szerint a külügyminiszter számos alkalommal igényve vette a rendőrség R900-as lajstromszámú MD-902-es típusú helikopterét.  A kormánytagok mindig ugyanezt, a Belügyminisztérium által erősen túlárazva vásárolt gépet használják: hiába állítja az ORFK, hogy a helikopter szolgálati feladatokat is ellát, erre nem tűnik alkalmasnak. Fotók és további részletek itt.

Itt a NAV friss listája a gigatartozókról: Berki Krisztián és Hajdú Péter volt cége is rajta van 

MTIBalogh Zoltán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét közzétette a legkomolyabb összegű adóhiánnyal rendelkező adózókat felsoroló toplistáját. Az idei év második negyedévben 60 magánszemélynek és vállalkozásnak, az első negyedévben 79 adózónak sikerült bejutnia a legnagyobb adósok közé. Az első helyen álló cégtől 5 millárdot szeretnének behajtani. A listát ebben a cikkben ismertetik.

Külföldiek millióinak személyes adataiból épített adatbázist Kína

Kiszivárgott egy kínai techcég adatbázisa, amelyben 2,4 millió amerikai, brit, ausztál, kanadai, indiai és japán személy adatait tárolják. A gyűjteményben nyilvánosan nem elérhető adatokból is bőven akad, továbbá magas rangú politikusokról, egyházi vezetőkről, és a brit királyi család tagjairól is szerepelnek információk. Minderről bővebben itt írnak.

“Rossz a vádirat, mert nem csaltam” – Bróker Marcsi könyvet ír, hogy felfedje az igazságot

S. Sándorné, vagyis Bróker Marcsi kedden ismét bíróság elé állt Szolnokon. A vád szerint 12 milliárd forintot csalt el, de szerinte ez nem így történt, és Magyarországon szándékosan tették tönkre a bróker cégeketRészletek itt.

2 literes fogyasztású autókat akar az EU 2030-ra

Már a mostani szabályozásnak is csak lágyhibrid, hibrid és plugin hibrid autókkal, illetve villanyautókkal tudnak megfelelni az autógyártók, de német lapértesülések szerint az EU már elfogadta az új személyautók CO2-kibocsátásának további, drasztikus szigorítását. A gyártók komoly kihívás elé néznek. Bővebben.

Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Jennifer Lawrece és még sokan mások befagyasztják a Facebookot

Fotó Jeff J MitchellGetty Images

A világhírű előadóművészek a közösségi médiás profilok befagyasztásával az ezeken az oldalakon terjedő gyűlöletbeszéd és félretájékoztatás ellen tiltakoznak. A dolognak pillanatnyilag erős aktualitása van, mivel az USA-ban novemberben elnökválasztás lesz. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Búcsúzz el a strandidőtől

A csütörtökön átvonuló markáns hidegfront hatására közel 10 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön

képcím

Fontos határidő közeleg az autósoknak, tízezreket bukhatnak rajta

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...