Kiderült, mekkora volt az oltatlanok aránya a kórházakban a negyedik hullámban

Startlap - Startlap
Kásler Miklós adataiban az oltatlanok aránya látványosan nagyobb, de talán nem annyival, mint várnánk. A háziorvos tapasztalatai szerint az oltottan kórházba kerülők többsége kínai vakcinával beoltott idős beteg. Délelőtti hírösszefoglaló.

Kiderült, mekkora volt az oltatlanok aránya a kórházakban a negyedik hullámban

Kásler Miklós adataiból az is látszik, nem kevés beoltott beteg került az intenzív osztályokra és az intézményekbe, Dr. Rékassy Balázs orvos saját praxisa alapján azonban árnyalta a statisztikákat. További információkért katt ide.

Boszniát bomlasztó szerbeket támogat a magyar kormány, az államfő lefasisztázta Orbán Viktort

A magyar kormány szerint a muszlim lakosok miatt “kihívás lenne” az ország integrálása az EU-ba, Orbán Viktor azt mondta, “azon, hogy hogyan kezeljük egy olyan ország biztonságát, ahol kétmillió muszlim él, az ő biztonságuk is múlik”. A nyilatkozat komoly visszhangot váltott ki Bosznia-Hercegovinában. Mindeközben az Orbán-kormány 100 millió eurós támogatást ígért a a boszniai szerbek szakadár törekvéseiről ismert vezetőjének, a korrupcióval többször megvádolt Milorad Dodiknak, aki ellen az Egyesült Államok szankciókat rendelt el. Bővebben.

Kedd hajnalban meghalt az Európai Parlament elnöke

Sean Gallup/Getty Images

A pályáját újságíróként kezdő David Sassoli 65 éves volt, az év végén még sikeresen felépült egy tüdőgyulladásból, majd karácsonykor ismét kórházba került. A magyar kormány tagjai közül elsőként Varga Judit reagált a hírre. Sassoli munkásságáról és halála körülményeiről itt írnak.

Fordulat a verekedő fóti ügyeletes orvos ügyében: bántalmazással vádolja egy volt kolléganő

Egy másik korábbi munkatárs kiváló szakembernek tartja, “nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának”. Dr. Lestár Ferenc a hétvégén megverte egy házaspár egyik tagját, miután azok rátámadtak és megfenyegették. Az ügy fejleményeiről ezt a cikket olvasd el.

Márki-Zay Péter burkoltan közölte, hogy Gattyán György a Fidesz érdekében dolgozik

Az összefogás minden támogatóját örömmel fogadják – jelezte Márki-Zay Péter, de aztán gyorsan kiderült, hogy Gattyán György politikai szárnypróbálgatásait egyáltalán nem nézik jó szemmel. A pornómilliárdos hétfőn nyílt levélben ajánlott segítséget az ellenzéknek. Részletek.

Már több mint 40 ezer magyar halt meg koronavírusban

40 016-ra emelkedett a betegség hazai áldozatainak száma. Közzétették a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat, az adatokat erre a linkre kattintva találod.

Csak 25 millióért hajlandó foglalkozni a Közbeszerzési Döntőbizottság a Fertő-tavi gigaberuházás környezetvédelmi problémáival

Az ilyen elrettentő mértékű eljárási díjaknak jól láthatóan az a célja, hogy senkinek eszébe se jusson megkérdőjelezni a közbeszerzési folyamatokat

– közölte a Greenpeace. A tóparti luxusprojekt tervezett költségvetése már 45 milliárdnál jár, a közbeszerzési kiírás a környezet- és természetvédelmi engedélyekben leírtaknak sem felel meg. Bővebben.

Kásler Miklós az utolsó pillanatban átvette az irányítást az év történelmi kiállítása felett, 12 történész és régész mondott fel

Elfogadhatatlan, ami történt. Régóta vagyok a pályán, de még csak hasonló eljárást sem láttam soha.

A miniszter indoklás nélkül, azonnali hatállyal rúgta ki az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára meghirdetett nagyszabású nemzetközi kiállítás kurátorait, és a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézetnek adta. Bővebben.

Ezek voltak 2021-ben a legnépszerűbb használt autók a magyar vásárlók körében: hihetetlen, de a 3-as BMW kiesett a top10-ből

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Emelkedett a külföldről használtan importált személyautók száma, a bezuhant forint és a járvány okozta nehézségek ellenére is, és izgalmas változások történtek a népszerűségi listákon. A rangsor egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a megfizethető, régi német kedvenceket továbbra is szeretjük, a dél-koreaiak és a japánok erősödtek, először került villanyautó a toplistára, a francia márkák azonban az első 20-ba se fértek be, a BMW már emlegetett modelljével pedig valami olyasmi történt, ami pár éve még elképzelhetetlen lett volna. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Tartósnak ígérkezik a hideg keleten

A hét második felében megkezdődik az enyhülés, köszönhetően a nyugat felől beáramló meleg levegőnek, a keleti országrészben viszont ennek nem sok nyomát érzékelik majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek