Kiderült, kinek mekkora a fizetése: az alternatív gyógyászok egymillió felett, a tanárok még a műtrágyakeverőknél is rosszabbul keresnek

Startlap - Startlap
A legjobban fizetett sávban találjuk a sportolókat, és a kategórián belül is kiemelt bérezéssel szerepelnek a törvényhozók, államtitkárok és miniszterek. A Központi Statisztikai Hivatal frissítette a foglalkozásokra bontott keresetstatisztikáját, amelyben a kefegyártóktól a liftszerelőkig mindenkire kitérnek. Délelőtti hírösszefoglaló.


Lam Yik Fei/Getty Images

Kiderült, kinek mekkora a fizetése: az alternatív gyógyászok egymillió felett, a tanárok még a műtrágyakeverőknél is rosszabbul keresnek

A legjobban fizetett sávban találjuk a sportolókat, és a kategórián belül is kiemelt bérezéssel szerepelnek a törvényhozók, államtitkárok és miniszterek. A szakmunkásoknál sok százezres különbségek vannak, egy börtönőr pedig egy utcai árus bérének kétszeresét viszi haza. A Központi Statisztikai Hivatal frissítette a foglalkozásokra bontott keresetstatisztikáját, amelyben a kefegyártóktól a liftszerelőkig mindenkire kitérnek. Íme.

Beadták az első, szájon át szedhető kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon

A Semmelweis Egyetem egy nemzetközi vizsgálat keretében, az EU-n belül másodikként alkalmazta a klinikai vizsgálati fázisban lévő készítményt. A kritériumoknak megfelelő betegek számára az intézmény felajánlja a részvételt. Ha a program sikerrel jár, csökkenhet a súlyos, kórházi esetek száma. Bővebben.

Német választások: hajszálon múlt, de a szociáldemokraták nyertek

Új politikai korszak köszönt a németekre,az ország történetében először hárompárti koalíciónak kell majd kormányoznia. A Német Szociáldemokrata Párt és a CDU egyaránt kormányalakításra készül. További információkért katt ide.

Mindeközben Berlinben, szintén szoros versenyben először választottak női polgármestert egy korábbi miniszter személyében. Részletek.

Publicus: Egy menekültválság sem lenne elég a Fidesznek, hogy megszerezze Budapestet

Win McNamee/Getty Images

A felmérésből kiolvasható, hogy a kormánypártnak a főváros megnyeréséhez egy választáson a migránsozás sem nyújt megfelelő fegyvert, vidéken ugyanakkor már más a helyzet. Bővebben.

Koronavírus itthon: 20 beteg halt meg a hétvégén

Az új fertőzöttek száma bőven ezer felett jár. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák az elmúlt három nap összesített adataival erre a linkre kattintva találhatók.

32 milliárdból felépül a sportcsarnok Székesfehérváron

Cser-Palkovics András polgármester egyenesen közösségi centrumnak nevezte a majdani épületet, amellyel együtt jelentős útépítési beruházás is a kezdetét veszi. Fotó és további részletek itt.

Akkora az üzemanyaghiány a briteknél, hogy a versenyszabályokat is elengedték

Ray Tang/Anadolu Agency via Getty Images

Kígyóztak az autósorok a benzinkutaknál, töltőállomások ezrei teljesen kifogytak az üzemanyagból. Az üzemanyag-forgalmazók és az energiaipari konglomerátumok szerint kizárólag a pánikvásárlók felelősek a kialakult helyzetért, a fuvarozók érdekképviselete azonban a Brexit miatti drámai munkaerőhiányról beszél. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Esővel indul a hét

Az egyelőre országszerte változékony idő a hét vége felé megnyugszik majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Vlagyimir Putyin fölényesen vezet az első részeredmények szerint