Kiderült, ki lesz Márki-Zay Péter kampányfőnöke

Startlap - Startlap
A miniszterelnök-jelölt új kampányfőnöke az ellenzéki politikusok között jól ismert személy lett, aki Puzsér Róbert és a Momentum oldalán is felbukkant már. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, ki fogja irányítani Márki-Zay Péter kampányát

A miniszterelnök-jelölt új kampányfőnöke az ellenzéki politikusok között jól ismert személy lett, aki Puzsér Róbert és a Momentum oldalán is felbukkant már. Íme.

Ügyfelek százezreinek több tízezer forint jár vissza a bankoktól

Van, ahol már jóvá is írták az összeget, más pénzintézetek napokon belül intézkednek. A korrekcióra egy szeptemberi kormányrendeletnek köszönhetően kerül sor. További információkért katt ide.

Intenzíves orvos: Vannak, akik egyből az intenzívre kerültek a sürgősségiről, ők oltatlanok

A Kásler Miklós utasítására újra megnyitott covid-osztályok egyikének orvosa neve elhallgatását kérve nyilatkozott a kórházi járványhelyzetről. A betegeik 80 százaléka oltatlan, harmadik oltással egyikük sem rendelkezik. Bővebben.

Százezer forint plusz pénzt kap egy átlagnyugdíjas november közepéig

Az adott havi ellátással együtt kiegészítő emelés, januárig visszamenőleg egy összegben, valamint nyugdíjprémium is érkezik az idősek számlájára. Erre a linkre kattintva Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár tájékoztatóját olvashatod a témáról.

Kötelező oltás: légitársaság, egyetem, állami cég és médiavállalkozás is a bevezetés mellett döntött

MTI/Komka Péter

A Fővárosi Önkormányzat bentlakásos szociális intézményei mellett egy sor más, nagyobb foglalkoztató jelentette be egymás után, hogy szintén kötelezővé teszik a munkavállalók számára a koronavírus elleni vakcinát. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Koronavírus: félmillió halottal számol a WHO februárig Európában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetett: a kontinens fertőzöttségi mutatói romlanak, Európa járványgóccá vált.A fő gond az oltásokkal van. A szervezet sajtótájékoztatóján Magyarország helyzetére is külön kitértek. Ha kíváncsi vagy a WHO teljes elemzésére, akkor itt folytasd az olvasást.

Annyira gyenge a forint, hogy emelni kellene az üzemanyagárak jövedéki adóján

A rekordmagas benzin- és gázolajárak miatt sokan az üzemanyagok adótartalmának csökkentésében látják a megoldást, erre azonban nemhogy nincs lehetősége a kormánynak, de valójában egy uniós rendelet miatt előbb vagy utóbb éppen a jövedéki adó növelésére kényszerülünk. A helyzet hasonló ahhoz, mint ami a dohánytermékekkel történt az elmúlt évek során, a megoldás a befagyasztás lehet, amelyről a múlt héten Orbán Viktor is beszélt. Bővebben.

Újabb szigorítást vezetnek be a boltokban jövőre a fogyasztók megtévesztése ellen

A trükkös árleszállítások megakadályozása érdekében 2022 májusától új szabályokat léptet életbe az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Schanda Tamás államtitkár több fontos tudnivalóra hívta fel a vásárlók figyelmét, amelyeknek ismerete a karácsonyi időszakhoz közeledvén különösen hasznos lehet. Részletek.

Komoly kockázatokat rejt az év vége a magyar ipar számára

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Nem látni a szállítási problémák, az alkatrészbeszerzési nehézségek és a munkaerőhiány megoldását. Ez már az előző negyedévben is korlátozta a termelést, és az utolsó negyedik negyedévre is erősen visszavetheti az ipari mutatókat. A hazai ipar helyzetéről elemzők nyilatkoznakebben a cikkben.

Akár -10 fok is lehet a jövő héten

Köd, felhős ég és némi csapadék is várható, de leginkább a szélvédett zugokban kialakuló komolyabb fagyok miatt aggódhatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Őszre alig lesz, aki vezethetné a vonatokat: 4500 álláshely üres...

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár

képcím

Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt