Sokan nyernek a 200 ezres minimálbérrel, de lesznek vesztesei a béralkunak

Startlap - Startlap
A háztartások nyeresége kérdés, a magas infláció, amelyet maguk az emelések is fokoznak, elviszi a pénz egy részét. Az államnak talán meg se kottyan az adókönnyítés, az önkormányzatok számára viszont a szolgáltatások ellátásába kerülhet a hipa megvágása. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Krizsán Csaba

Sokan nyernek a 200 ezres minimálbérrel, de lesznek vesztesei a béralkunak

Két nappal ezelőtt jelentették be, hogy megszületett a megállapodás a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről, ami egyébként közel sem olyan nagy eredmény, ahogyan azt a kormány kommunikálni igyekezik. A háztartások nyeresége kérdés, a magas infláció, amelyet maguk az emelések is fokoznak, elviszi a pénz egy részét. A vállalkozások 600 milliárdos adókönnyítést kapnak, amit állami oldalról részben kompenzálnak az adóbevételek, az önkormányzatok számára viszont a szolgáltatások ellátásába kerülhet a hipa megvágása. Részletek.

Orbán Viktor: A kormány több embert nem tud meggyőzni, már a munkahelyi közösségek érvelése kell

A kormányfő szerint a magyarok nem fogadnák el az általánosan kötelező oltást, a sok vírusvariáns pedig a migráció miatt van – tudtuk meg a miniszterelnöktől, aki péntek lévén a Kossuth Rádióban osztotta meg gondolatait. Bővebben.

Koronavírus: 83 ember halt meg

A harmadik oltások napi alakulása rekordot döntött. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Irdatlanul sok pénzt keresett a MOL az elszállt üzemanyagárak mellett

A sosem látott méreteket öltő árnövekedés ahelyett, hogy elriasztotta volna a fogyasztókat, nagyobb keresletet ösztönzött. A magyar multinacionális olaj- és gázipari vállalat péntek hajnalban közzétett negyedéves eredményei még az elemzők várakozásait is felülmúlták. Részletek.

Kiderült, mennyivel emelkedik jövőre az autópálya-matricák és a pótdíjak ára

Tavaly rendeletben döntöttek arról, hogy az infláció határozza meg az aktuális tarifákat. További információkért katt ide

A rendőrség döntött a miskolci szarvas kilövéséről

MTI/Varga György

A hivatalos eljárási rendet követve, a területileg illetékes hivatásos vadász a helyszíni szakértése után hoztak döntést. A város egyik temetőjében pénteken felbukkant szarvasbika kilövése nagy indulatokat kavart, a nyilatkozó vadászok szerint indokolatlanul, a “vadmentés iszonyú nehéz és bonyolult feladat”. Ebben a cikkben az érintettek nyilatkozatai alapján rekonstruálták a pénteki eseményeket, az állat megjelenésétől odáig, hogy miért nem az altatást választották.

Több tízezer embert érinthetne, de csak a töredéküket fogják oltásra kötelezni az önkormányzatok

Budapesten sorra jelentették be a kerületek, hogy nem élnek a lehetőséggel, a vidéki nagyvárosokban még nagyobb a bizonytalanság, de egyelőre szintén nem mutatnak nagy lelkesedést a kötelező dolgozói vakcináció iránt. A dolog hátterében az információhiány, a magas átoltottság és a közszolgáltatások veszélybe kerülése állhat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Családja szerint haldoklik a kínai újságíró, akit azért zártak börtönbe, mert a járvány kitöréséről tudosított

“Zhan 177 cm, jelenleg kevesebb mint 40 kilót nyom. Talán túl sem éli a közeledő hideg telet. Remélem, a világ emlékezni fog arra, hogy milyen volt”

– üzente a nő testvére, emberi jogi szervezetek azonnali szabadon bocsátást követelnek. Zhang Zhan ügyéről és annak fejleményeiről itt írnak.

Kezdj hozzászokni a gondolathoz, hogy hideg lesz

Scott Olson/Getty Images

Már a csütörtökön átvonult hidegfront is több fokkal hűvösebb hőmérséklettel érkezett, majd a következő héten folytatódik a lehűlés, amelynek hatására több helyen az 5 fokot sem éri majd el a nappali csúcshőmérséklet. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Nem volt Mol-alkalmazott a pakisztáni támadás helyszínén

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak