Kiderült, hogy tesztelheted te magad a kínai oltás hatékonyságát

Startlap - Startlap
Ha a kormány akarná, egyetlen hét alatt, a tudományos kritériumoknak megfelelő standard vizsgálattal mérhetné fel, mit tud igazából a Sinopharm oltóanyaga. Falus András akadémikus, Széchenyi-díjas immunológus professzor elmagyarázta a lényeget. Reggeli hírösszefoglaló.

Kiderült, hogy tesztelheted te magad a kínai oltás hatékonyságát

A patikai gyorstesztektől nem érdemes reális választ várni, de van más, normál áron elérhető teszt, amit van értelme megcsinálni. Ha a kormány akarná, egyetlen hét alatt, a tudományos kritériumoknak megfelelő standard vizsgálattal mérhetné fel, mit tud igazából a Sinopharm oltóanyaga. Mindezt Falus András akadémikus, Széchenyi-díjas immunológus professzor magyarázta el ebben a cikkben.

Olyan erős földrengés volt Bécsújhelyen, hogy itt is érezni lehetett

A 4,3-as erősségű éjszakai földmozgás a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre történt. További információkért katt ide.

“Gátlástalan megszállottságot” jelez a Szondi-teszt VV Fanni feltételezett gyilkosánál

Novozánszki Fanni családjának jogi képviselőjét az elmeorvosi szakértők összegzése B. Lászlóról a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás kiagyalója és egyik elkövetője, Nagy László vizsgálati eredményeire emlékezteti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Alekszej Navalnijt egy hírhedt börtönkórházba vitték, ahol kínozzák a rabokat

Fotó: Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images

A 3. számú büntetés intézetként ismert börtön és kórháza közismerten brutális intézmény. Erre a linkre kattintva elítéltek beszámolóit olvashatod a helyről, ahová a súlyos állapotban lévő ellenzéki aktivistát átszállították.

Palkovics László: A Fudan pont olyan lesz, mint bármelyik angol egyetem

Az innovációs és technológiai miniszter úgy véli, a Fundan a “nagyágyúk” közé tartozik, Kína három legjobb intézménye között van, a kémkedéshez pedig nincs szükség egyetemre. Videó.

Feljelentést tesz a Jobbik a Fidesz telefonos “tájékoztató kampánya” miatt

A párt szerint a Fidesz-KDNP “zaklató gyűlöletkampányt” indított. Bővebben.

Bekeményít a rendőrség “Pajkaszeg” turistáival szemben

Pilisszentléleken, a Mi kis falunk című sorozat forgatási helyszínén komoly gondot okoz a látogatók tömege. A helyi rendőrség bírságolásba kezdett. Részletek itt.

Már Moldovában, Macedóniában és Albániában is jobb a sajtó helyzete, mint nálunk

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságírószervezet kedden tette közzé friss jelentését az Európai Unió sajtóviszonyairól. Hazánk helyzetét az unió “alternatív, elnyomó modelljeként” jellemzik. Részletek itt.

“Arról a ruszki oltásról azt hallottam, hogy erősebb, a kínai meg gyengébb”

A magyar lakosság 2,8 százaléka, többségükben romák elmaradott szegregátumokban él, rendkívüli kiszolgáltatottságban. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű települések cigánysága is kapjon oltást, az “Oltass, hogy élhess!” kampány önkéntesei személyesen keresik fel a családokat. A Telex elkísérte a civileket, ebben a cikkben egy fényképes riportot találsz a kampányról.

Nem fog sokáig tartani az enyhülés

Fotó: Sina Schuldt/picture alliance via Getty Images

Csütörtökön újabb markáns hidegfront éri el térségünket, jelentős lehűlést hozva. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Elhunyt Bajkai István